ΚεντρικήΟμορφιά

Αδιάβροχη μάσκαρα: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε πριν την χρησιμοποιήσετε

23/2/2022

Τι μπορεί να προκαλέσει στις βλεφαρίδες – Πώς να την αφαιρέσετε αποτελεσματικά.

Η μάσκαρα αποτελεί ένα από τα βασικά προϊόντα μακιγιάζ στο νεσεσέρ κάθε γυναίκας, καθώς μπορεί να κάνει τα μάτια σας να φαίνονται μεγαλύτερα, κάτι που είναι αρκετά ελκυστικό. Επιπλέον, υπάρχει μάσκαρα για κάθε ονειρεμένη βλεφαρίδα που θα μπορούσατε ενδεχομένως να θέλετε.

Μάσκαρα

Όπως είπε ο makeup artist Troy Surratt στο Allure, «Αν θέλεις ένα συγκεκριμένο εφέ, ψάξε για έναν εξειδικευμένο τύπο μάσκαρα». Αν, για παράδειγμα, θέλετε πιο μακριές βλεφαρίδες, επιλέξτε μια μάσκαρα με νάιλον ίνες που λειτουργούν σαν mini extensions. Αν πάλι αναζητάτε περισσότερο γύρισμα στις βλεφαρίδες σας, επιλέξτε ένα προϊόν με ρητίνες και κερί που ανασηκώνουν, λυγίζουν και συγκρατούν τις βλεφαρίδες για περισσότερο σταθερές.

Υπάρχει, επίσης, και η αδιάβροχη μάσκαρα, που αποτελεί εκπληκτική επιλογή γιατί έχει απίστευτη δύναμη διατήρησης και δεν φεύγει, ακόμα κι αν είχατε μια έντονη προπόνηση με εφίδρωση ή βρίσκεστε κάπου με υπερβολική υγρασία -αυτό συμβαίνει επειδή έχει περισσότερα κεριά και πολυμερή -ένα συστατικό που κρατά τη μάσκαρα κολλημένη στις βλεφαρίδες σας. Έτσι, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε μήπως μουτζουρωθείτε ή λερωθείτε, εξηγεί το Byrdie. Μπορεί να σας αρέσει, λοιπόν, η αδιάβροχη μάσκαρα επειδή ακριβώς παραμένει για πάντα, αλλά από εκεί θα μπορούσαν να ξεκινήσουν τα προβλήματα -επειδή παραμένουν για πάντα κι αυτά!

Μάσκαρα

Η αδιάβροχη μάσκαρα μπορεί να καταστρέψει και να στεγνώσει τις βλεφαρίδες σας

Μπορεί να πιστεύετε, λοιπόν, ότι η αδιάβροχη μάσκαρα είναι καλύτερη επιλογή, καθώς έχει μεγαλύτερη διάρκεια από την παραδοσιακή φόρμουλα, ωστόσο τίποτα στον κόσμο δεν είναι τέλειο, γιατί ακόμη και η αδιάβροχη μάσκαρα έχει τα ελαττώματα της, αναφέρει το thelist.com. Σε σύγκριση με την κανονική μάσκαρα, τα αδιάβροχα προϊόντα τείνουν να έχουν επιπλέον συστατικά όπως ισοοδωδεκάνιο και κυκλοπεντασιλοξάνη.

Όπως είπε ο δερματολόγος Dendy Engelman στο Self, «Τα συστατικά που χρησιμοποιούνται για να κάνουν τη φόρμουλα να είναι αδιάβροχη μπορεί να έχουν ως αποτέλεσμα να στεγνώνουν οι βλεφαρίδες, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε πτώση τους». Έτσι, το στυστατικά που βοηθά την αδιάβροχη μάσκαρα να κολλάει στις βλεφαρίδες σας για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα μπορεί να βλάψει τις βλεφαρίδες σας μακροπρόθεσμα.

Μάσκαρα

Πώς να αφαιρέσετε την αδιάβροχη μάσκαρα

Πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικές όταν αφαιρείτε οποιαδήποτε αδιάβροχη μάσκαρα γιατί θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος για να διαλυθεί. Το Byrdie συνιστά να αφαιρείτε την αδιάβροχη μάσκαρα με απαλές κινήσεις και να αποφεύγετε να τραβάτε την περιοχή γύρω από τα μάτια σας. Μπορείτε, επίσης, να επενδύσετε σε ένα ποιοτικό απαλό ντεμακιγιάζ ματιών χωρίς λάδια που καθαρίζει το επίμονο μακιγιάζ, ενώ ενυδατώνει, παράλληλα, την περιοχή των ματιών και προάγει πιο υγιείς βλεφαρίδες. Άλλες προσιτές επιλογές περιλαμβάνουν ελαιόλαδο ή λάδι καρύδας που οι περισσότερες έχετε ήδη στο σπίτι.

Πηγή: https://www.newsbeast.gr

Πηγή φωτογραφιών: https://www.newsbeast.gr

Related posts

Ένας χρυσαετός πετάει και πάλι ελεύθερος στην Πάρνηθα

xristiana

Party μακιγιάζ: Tips & tricks για εντυπωσιακές γιορτινές εμφανίσεις

xristiana

Μπούτι από αρνάκι με αρωματική σάλτσα μουστάρδας

xristiana