ΚεντρικήΜαγειρική

Κολοκύθα ογκρατέν

24/2/2022

Υλικά

  • 40 γρ. βούτυρο ή λάδι καρύδας
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 κομμάτι τζίντζερ (περίπου 2,5 εκ.) τριμμένο ή ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1 1/2- 2 κιλά κολοκύθα, χοντροκομμένη
  • 1 μικρή χούφτα μαϊντανό, ψιλοκομμένο, συν επιπλέον για το σερβίρισμα
  • 4 κλωναράκια θυμάρι
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, μόνο το πράσινο μέρος, χοντροκομμένα
  • 1/2 κ. γλ. αλάτι
  • 1 φλ. τσαγιού ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών ή νερό
  • 2 φλ. τσαγιού τριμμένο τυρί

Εκτέλεση

Βήμα 1
Ζεστάνετε το βούτυρο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Σοτάρετε το κρεμμύδι για 6- 7 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει καλά και να ροδίσει. Προσθέστε το τζίντζερ, το σκόρδο, την κολοκύθα, τον μαϊντανό, το θυμάρι, το φρέσκο κρεμμυδάκι, το αλάτι και τον ζωμό.

Βήμα 2
Μειώστε τη φωτιά σε μέτρια- χαμηλή και μαγειρέψτε, με σκεπασμένη κατσαρόλα, για 15- 25 λεπτά, ανακατεύοντας κάθε 5- 8 λεπτά, μέχρι να ψηθεί καλά η κολοκύθα. Την τελευταία φορά που θα ανακατέψετε, αφήστε το καπάκι ανοιχτό μέχρι να εξατμιστεί το μεγαλύτερο μέρος του υγρού.

Βήμα 3
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.

Βήμα 4
Αφαιρέστε την κολοκύθα από τη φωτιά και πολτοποιήστε την σε πολύ χονδρό πουρέ. Μεταφέρετε σε ένα ταψί 20 x 30 εκ. και πασπαλίστε από πάνω με τριμμένο τυρί.

Βήμα 5
Ψήστε μέχρι να ροδίσει το τυρί και γαρνίρετε με επιπλέον μαϊντανό για το σερβίρισμα.

Πηγή: https://www.newsbeast.gr

Related posts

KAZANEMATA 2024

xristiana

Λιώνει η κορυφή του κόσμου: Πάγος στο Έβερεστ που έκανε 2.000 έτη να σχηματιστεί χάθηκε σε 25 χρόνια

xristiana

Κακοκαιρία EVA: Πού θα «χτυπήσει» τις επόμενες ώρες – Επί ποδός η Πολιτική Προστασία

xristiana