ΚεντρικήΜαγειρική

Κις λορέν με μπρόκολο και τσένταρ

24/1/2022

Υλικά

  • 2 φλ. τσαγιού μπρόκολο, ψιλοκομμένο
  • 3 φλ. τσαγιού πατάτες, ψιλοκομμένες
  • 1 1/2 φλ. τσαγιού τριμμένο τυρί τσένταρ
  • 1 κ. γλ. αλάτι, χωρισμένο
  • 1/2 κ. γλ. πιπέρι, χωρισμένο
  • 1 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 6 αβγά
  • 1 φλ. τσαγιού μπρόκολο ψιλοκομμένο
  • 1 ντομάτα σε κύβους
  • 1 μικρό κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
  • 2 κ. σ. κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.

Βήμα 2
Σε ένα μπολ προσθέστε το μπρόκολο, τις πατάτες, 1 φλιτζάνι τσένταρ, μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι και 1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι και ανακατέψτε καλά.

Βήμα 3
Αλείψτε μια αντικολλητική φόρμα τάρτας με ελαιόλαδο, ρίξτε το μείγμα του μπρόκολου, απλώστε ομοιόμορφα και ψήστε για 45 λεπτά μέχρι να αρχίσουν να ροδίζουν οι πατάτες.

Βήμα 4
Σε ένα μπολ ανακατέψτε τα αβγά, το μπρόκολο, τις ντομάτες, το κρεμμύδι, το υπόλοιπο τσένταρ, την κρέμα γάλακτος και το υπόλοιπο αλάτι και πιπέρι.

Βήμα 5
Ρίξτε το μείγμα των αβγών στην ψημένη ζύμη και ψήστε για 25 λεπτά μέχρι να σφίξουν τα αβγά. Αφήστε να κρυώσει λίγο και απολαύστε.

Πηγή: https://www.newsbeast.gr

Related posts

Bασικά tips περιποίησης για τα ίσια μαλλιά

xristiana

Το προβιοτικό που προστατεύει τα νεύρα και αποτρέπει την εκφύλιση του εγκεφάλου

xristiana

Επιδείνωση καιρού από σήμερα με καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας

xristiana