ΚεντρικήΟμορφιά

Sleeping Beauty – Γιατί αξίζει να εντάξουμε στην περιποίησή μας μια μάσκα νύχτας

2/1/2022 

Ανεβάζουμε το επίπεδο της βραδινής μας περιποίησης με μια μάσκα νύχτας. Το επόμενο πρωί θα έχουμε αποκτήσει ακόμα πιο φωτεινό, λείο, ενυδατωμένο και ξεκούραστο δέρμα.

Οσο εμείς κοιμόμαστε, αυτή κάνει τη δουλειά της. Μάλιστα δεν είναι λίγοι οι φανατικοί οπαδοί της, καθώς η δράση της ευεργετεί την επιδερμίδα πολλαπλασιάζοντας τα οφέλη του ύπνου. Μιλάμε για τη μάσκα νύχτας, η οποία εκτός του ότι καταπολεμά τα σημάδια κούρασης είναι ό,τι πρέπει για να αποκτήσουμε ανανεωμένη, λαμπερή όψη.

Τι είναι

Η μάσκα νύχτας δεν είναι σαν μια οποιαδήποτε άλλη μάσκα προσώπου. Αντί να την απομακρύνουμε λίγα λεπτά μετά την εφαρμογή της, την αφήνουμε να δράσει κατά τη διάρκεια της νύχτας. Ουσιαστικά πρόκειται για μια ενισχυμένη σύνθεση με υφή πλούσιας κρέμας ή κρέμας-τζελ, εμπλουτισμένη με μια σειρά από ενεργά συστατικά και δραστικούς παράγοντες που καταπολεμούν τη θαμπή όψη, τις λεπτές γραμμές και ρυτίδες και τις δυσχρωμίες. Ωστόσο η πιο σημαντική λειτουργία της είναι ότι ενυδατώνει σε βάθος και αυξάνει τον ρυθμό ανάπλασης της επιδερμίδας βοηθώντας τη να συγκρατεί πιο αποτελεσματικά την υγρασία.

Για ποια άλλη περίσταση η μάσκα νύχτας είναι ιδανική

* Οταν ταξιδεύουμε με το αεροπλάνο και μάλιστα σε μακρινές, πολύωρες πτήσεις, η μάσκα νύχτας είναι το ιδανικό καλλυντικό καθώς εμποδίζει την απώλεια υγρασίας από τα κύτταρα της επιδερμίδας.

* Επίσης, τον χειμώνα, που το κρύο ταλαιπωρεί και αφυδατώνει το δέρμα, η χρήση της είναι σωτήρια: ανακουφίζει από τους ερεθισμούς, μειώνει την ξηρότητα και την αίσθηση «τραβήγματος», ενώ ενισχύει την ελαστικότητα και την απαλότητά του.

Πώς την εφαρμόζουμε:

*Κάνουμε ντεμακιγιάζ και καθαρισμό με ένα ήπιο προϊόν.

*Απολεπίζουμε την επιδερμίδα με ένα σκραμπ. Ετσι θα απομακρύνουμε άμεσα τα νεκρά κύτταρα και θα επιτρέψουμε στη μάσκα νύχτας να διεισδύσει βαθύτερα στην επιδερμίδα.

*Στη συνέχεια απλώνουμε μια τονωτική λοσιόν ή ψεκάζουμε το πρόσωπο και τον λαιμό με ένα ενυδατικό mist. Το βήμα αυτό θα χαρίσει υγρασία ενώ τα μέταλλα και ιχνοστοιχεία θα δυναμώσουν την άμυνα της επιδερμίδας.

* Επειτα εφαρμόζουμε μια πλούσια στρώση μάσκας σε πρόσωπο και λαιμό, αποφεύγοντας την περιοχή των ματιών.

* Το επόμενο πρωί ξεπλένουμε με άφθονο χλιαρό νερό και προχωράμε στη συνηθισμένη μας περιποίηση.

Extra tip: Πιάνουμε τα μαλλιά μας σε ένα χαλαρό σινιόν ή κοτσίδα ώστε να μην μπαίνουν στο πρόσωπό μας κατά τη διάρκεια του ύπνου.

Τι να προσέξουμε

Η εφαρμογή μιας μάσκας νύχτας είναι πολύ απλή. Απλώνεται όπως μια οποιαδήποτε άλλη μάσκα προσώπου. Ωστόσο, για να διαπιστώσουμε ακόμα καλύτερα αποτελέσματα, τσεκάρουμε τα παρακάτω που θα μας γλιτώσουν από σφάλματα και αστοχίες.

* Πριν την εφαρμόσουμε δεν παραμελούμε την κατάλληλη προετοιμασία

Εφαρμόζεται απαρεγκλίτως μετά το ντεμακιγιάζ και τον καθαρισμό του προσώπου και του λαιμού και αποτελεί το τελευταίο βήμα της βραδινής διαδικασίας περιποίησης, πριν πάμε στο κρεβάτι.

*Ακολουθούμε τις οδηγίες για την προτεινόμενη χρήση της

Κατά κύριο λόγο, μπορούμε να χρησιμοποιούμε μια μάσκα νύχτας κάθε μέρα. Παρ’ όλα αυτά, αν έχουμε επιλέξει μια σύνθεση με δραστικά συστατικά, όπως π.χ. ρετινόλη, καλό είναι να μη τη χρησιμοποιούμε πάνω από μία-δύο φορές την εβδομάδα.

*Ελέγχουμε τα συστατικά της

Για να αποφύγουμε τυχόν ερεθισμούς, πρέπει να ξέρουμε ποιους συνδυασμούς απλώνουμε πάνω στο δέρμα μας. Για παράδειγμα, αποφεύγουμε τις μάσκες που περιέχουν συστατικά για βαθύ καθαρισμό όπως ο άργιλος ή ο ενεργός άνθρακας. Η παραμονή τους στο δέρμα παραπάνω από την ώρα που υποδεικνύουν οι οδηγίες της μπορεί να αφυδατώσουν και να ερεθίσουν το δέρμα. Αντίθετα, επιλέγουμε αυστηρά τις συνθέσεις που είναι ειδικά σχεδιασμένες για πολύωρη παραμονή στην επιδερμίδα χωρίς να διαταράσσουν τον φραγμό του δέρματος και χωρίς να φράζουν τους πόρους. Μερικά από τα πιο αποτελεσματικά συστατικά σε μια μάσκα νύχτας είναι το υαλουρονικό οξύ, αντιοξειδωτικά συστατικά, όπως εκχυλίσματα βοτάνων, και κάποια έλαια, πεπτίδια και κεραμίδια.

*Περιμένουμε μερικές εβδομάδες για να δούμε αποτελέσματα

Κάποιες φορές μπορεί να δούμε ορατή βελτίωση από το επόμενο πρωί. Ομως, έστω κι αν κάποια σύνθεση δε προσφέρει άμεσα λείο, φωτεινό και απαλό δέρμα, δεν την απορρίπτουμε. Οι ειδικοί συνιστούν να δίνουμε στο καλλυντικό μας 6-8 εβδομάδες παράταση για να διαπιστώσουμε τα αποτελέσματα.

Πηγή: https://www.vita.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Το είδος ρυζιού που πρέπει να αποφύγετε για ένα υγιές συκώτι

xristiana

Δ. Πυλαίας – Χορτιάτη: Εβδομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας

xristiana

Κάπνισμα: Ο παράγοντας που θα σας πείσει να το κόψετε – Δεν φαντάζεστε ποιος είναι

xristiana