ΚεντρικήΟμορφιά

Layering: Με ποια σειρά βάζουμε τα καλλυντικά μας;

23/1/2022 

Aποφεύγουμε τα λάθη του layering που ενδεχομένως διαταράσσουν την ισορροπία της επιδερμίδας μας και απολαμβάνουμε τα οφέλη του στο μάξιμουμ.

Ορός, essence, κρέμα ματιών, κρέμα αντιγήρανσης, αντηλιακό, μέικ απ κ.ά. Η αλήθεια είναι ότι η κορεάτικη φιλοσοφία περιποίησης μας έχει εξοικειώσει με μια πληθώρα καλλυντικών τα οποία χρησιμοποιούμε καθημερινά. Όμως με ποια σειρά πρέπει να τα εφαρμόζουμε  ώστε να μεγιστοποιούμε τη δράση των ενεργών συστατικών τους; Για παράδειγμα, είναι σωστό να απλώνουμε πρώτα μία παχύρρευστη ενυδατική κρέμα ή ένα έλαιο και μετά την κρέμα ματιών μας; Aναλύουμε παρακάτω ποιο είναι το σωστό layering, και αποφεύγουμε τα λάθη που ενδεχομένως βάζουν σε κίνδυνο την υγεία και την όψη της επιδερμίδας μας.

Layering: Η σωστή σειρά

Αφού καθαρίσουμε το πρόσωπο και τον λαιμό μας, ξεκινάμε πάντα την εφαρμογή από τις πιο λεπτόρρευστες συνθέσεις προς τις πιο παχύρρευστες.

Παράδειγμα:

Πρώτα απλώνουμε το essence (ενυδατικό νερό) ή το ιαματικό νερό.

Μετά την αμπούλα π.χ. με βιταμίνη C ή ρετινόλη

Στη συνέχεια το booster και το serum.

Κι έπειτα συνεχίζουμε με την ενυδατική ματιών, την ενυδατική ή αντιγηραντική κρέμα προσώπου, το αντηλιακό και τέλος το μέικ απ.

Πόσο χρόνο να περιμένουμε ανάμεσα στις εφαρμογές

Ιδανικά καλό είναι δίνουμε 1-2  λεπτά στην κάθε σύνθεση πριν περάσουμε στην επόμενη προκειμένου να απορροφηθεί. Στο διάστημα αυτό μπορούμε να εκτελέσουμε μια σειρά από άλλα βήματα περιποίησης, όπως το βούρτσισμα των δοντιών, χτένισμα κ.ά.

Τι να προσέξουμε

-Δε χρησιμοποιούμε περισσότερες συνθέσεις από όσες χρειαζόμαστε

Αν το δέρμα μας παρουσιάζει κοκκινίλες, ξεφλούδισμα ή ερεθισμούς, τότε ίσως χρειάζεται να μειώσουμε τον αριθμό των καλλυντικών και να ακολουθήσουμε μία μίνιμαλ διαδικασία φροντίδας. Μία βδομάδα μετά, αφού ηρεμήσει το δέρμα μας μπορούμε να προσθέτουμε ανά 7 μέρες από ένα προϊόν. Ετσι θα διαπιστώσουμε ποιο είναι εκείνο που μας προκαλεί τις ευαισθησίες.

-Δε συνδυάζουμε ασύμβατα μεταξύ τους συστατικά

Η ρετινόλη και τα ΑΗΑ δεν πρέπει να εφαρμόζονται μαζί. Όπως επίσης η ρετινόλη με βιταμίνη C ή με αγωγή κατά της ακμής. Τέλος, πρέπει να αποφεύγουμε τον συνδυασμό βιταμίνης C και των ΑΗΑ. Κι αυτό γιατί προκαλούν δερματικές αντιδράσεις.

Πηγή: https://www.vita.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις σε παιδιά: Η συμβολή της κεταμίνης στην αποκατάστασή τους

xristiana

Πώς θα επιλέξετε το σωστό στηθόδεσμο – Τα προβλήματα υγείας από το λάθος μέγεθος

xristiana

Πιερία: Εθελοντές βοηθούν την πρόσβαση των ΑμεΑ στη θάλασσα

xristiana