ΚεντρικήΟμορφιά

Ginger bath: Τα μυστικά για ένα detox αφρόλουτρο

17/1/2022

Τα ginger baths είναι γνωστά τόσο για τις αντιοξειδωτικές ιδιότητες στην επιδερμίδα μας, όσο και για την χαλάρωση που προσφέρουν.

Ένα ginger bath όμως είναι εξίσου αποτελεσματικό με ένα φλιτζάνι τσάι με τζίντζερ. Μπορεί να ενισχύσει την κυκλοφορία του αίματος στο σώμα, να τονώσει το ανοσοποιητικό μας σύστημα, ενώ χαλαρώνει τις αισθήσεις έχοντας έτσι οφέλη και για την ψυχική υγεία.


Τρίβετε στον τρίφτη 100 γραμμάρια φρέσκο τζίντζερ και το βάζετε σε μια κατσαρόλα με νερό για να βράσει. Στη συνέχεια το αφήνετε για 20 λεπτά σε χαμηλή φωτιά μέχρι να απορροφηθεί καλά το τζίντζερ. Περιμένετε να κρυώσει το μείγμα και το στραγγίζετε. 

Ρίχνετε αυτό το μείγμα τζίντζερ στην μπανιέρα την οποία έχετε ήδη γεμίσει με ζεστό νερό. Μπορείτε να προσθέσετε και άλατα μέσα στο νεσό. Να θυμάστε πως κατά τη διάρκεια του αφρόλουτρου η περιοχή της καρδιάς θα πρέπει να βρίσκεται έξω από το νερό και ιδανικά μην μείνετε στην μπανιέρα για περισσότερο από μισή ώρα. 

Μπορείτε να προσθέσετε στην ιεροτελεστία περιποίησης και προϊόντα σώματος με τζίντζερ, όπως ένα body scrub, μια κρέμα σώματος ή και αφρόλουτρο.

Πηγή: https://www.roulastamatopoulou.com

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια: Διάγνωση και θεραπείες

xristiana

Προγραμματισμένη Εθελοντική Αιμοδοσία Στον Δήμο Βριλησσίων

xristiana

Οι επιπτώσεις του καφέ στον ύπνο

xristiana