ΚεντρικήΚοινωνικά

Υποτροφίες για συμμετοχή στο διεθνές συνέδριο προσομοίωσης των θεσμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης “EUropa.S. 2022”

20/1/2022

Διεθνές Συνέδριο EUropa.S (Europa Simulation).

Πρόκειται για ένα διεθνές συνέδριο προσομοίωσης των θεσμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το οποίο δίνει την ευκαιρία σε φοιτητές να μάθουν και να εξοικειωθούν με το ρόλο, αλλά και τη λειτουργία των οργάνων της Ε.Ε., ενώ παράλληλα συμβάλει στην απόκτηση soft skills που θα τους βοηθήσουν στη σταδιοδρομία τους. Ακόμη, καθώς διεξάγεται στην αγγλική και τη γαλλική είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για τους φοιτητές να εξασκήσουν τις γλωσσικές τους δεξιότητες, αλλά και τους φοιτητές Erasmus να συμμετέχουν σε κάτι διαφορετικό και να εμπλουτίσουν την εμπειρία τους από την διαμονή τους στη χώρα μας.

Το EURopa.S. 2022 θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα15-18/04/2022 και απευθύνεται σε όλους τους προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές, ηλικίας 18-25 ετών και με υψηλά κίνητρα για το ευρωπαϊκό φάσμα.

Το EUropa.S. χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Erasmus+ για τη νεολαία μέσω του ΙΝΕΔΙΒΙΜ (Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης) από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ φέτος αφιερώνεται και γιορτάζει το 2022 ως Ευρωπαϊκό Έτος Νεολαίας (European Youth Year)!

Υποτροφίες για συμμετοχή στο EURopa.S 2022

Η ομάδα του Institute of Research & Training on European Affairs (IRTEA) ανακοινώνει την προσφορά 28 υποτροφιών για συμμετέχοντες στο EURopa.S 2022!

Αυτές οι υποτροφίες θα χορηγηθούν από την IRTEA μέσω της χρηματοδότησης του Προγράμματος Erasmus+ για τη Νεολαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι 28 υποτροφίες που προσφέρονται καλύπτουν τα έξοδα ταξιδιού (αεροπορικά εισιτήρια, εισιτήρια λεωφορείου ή τρένο) και τη διαμονή (δίκλινο ή τρίκλινο standard δωμάτιο για άτομα του ίδιου φύλου, συμπεριλαμβανομένου πρωινού) για τους επιλεγμένους υποψηφίους για τις 4 ημέρες της κύριας εκδήλωσης.

Για το φετινό συνέδριο, υπάρχουν 28 υποτροφίες που θα δοθούν σε 28 τυχαία επιλεγμένους φοιτητές, οι οποίοι αντιμετωπίζουν εμπόδια στο συνέδριο, συγκεκριμένα οικονομικά εμπόδια, γεωγραφικούς φραγμούς ή εμπόδια που συνδέονται με τις διακρίσεις, όπως εξηγούνται στον Οδηγό Προγράμματος Erasmus+ 2021 .

Σημειώνεται ότι οι 28 υποτροφίες θα διανεμηθούν ως εξής:

  • 10 σε φοιτητές που προέρχονται από τη Θεσσαλονίκη,
  • σε φοιτητές από την Κομοτηνή και
  • σε φοιτητές που προέρχονται από το Ρέθυμνο.

Ο σκοπός της παροχής αυτών των υποτροφιών είναι να βοηθήσει τους φοιτητές που αντιμετωπίζουν συγκεκριμένα εμπόδια να παρακολουθήσουν το συνέδριο. Αυτά τα εμπόδια, όπως αναφέρονται στον Οδηγό Προγράμματος Erasmus+ 2021, είναι: οικονομικά εμπόδια, γεωγραφικοί φραγμοί και φραγμοί που συνδέονται με τις διακρίσεις. Εάν ένας φοιτητής ανήκει σε κάποια από τις προαναφερθείσες κατηγορίες, μπορεί να υποβάλει αίτηση για την υποτροφία,

Το έντυπο της αίτησης για τις υποτροφίες μπορείτε να το βρείτε εδώ, ενώ η προθεσμία υποβολής είναι η 28η Φεβρουαρίου 2022, όπως και η καταληκτική ημερομηνία της αίτησης των συμμετεχόντων.

Κάντε αίτηση ΕΔΩ.

Περισσότερες πληροφορίες για το Διεθνές Συνέδριο EUropa.S (Europa Simulation) θα βρείτε εδώ.

Πηγή: https://www.eduguide.gr

Related posts

Newsletter: Όλες Οι Ειδήσεις Που Πρέπει Να Ξέρεις Μέχρι Τώρα 7/3

xristiana

Θεσσαλονίκη: Ψεκασμοί για τα κουνούπια αύριο το βράδυ στην Επανομή – Σύσταση για περιορισμό στις μετακινήσεις

xristiana

«Κλέων»: Επικαιροποίηση του έκτακτου δελτίου της ΕΜΥ για τον καύσωνα – Αναλυτικά η πρόβλεψη

xristiana