ΚεντρικήΟμορφιά

Τι θα συμβεί στο πρόσωπό σας αν το πλένετε συχνά

19/1/2022

Μέχρι πόσες φορές συστήνουν οι ειδικοί να το πλένετε καθημερινά.

Όπως είναι σημαντικό να πλένετε το σώμα και τα χέρια σας, εξίσου απαραίτητο είναι και το να πλένετε το πρόσωπό σας. Κι αυτό γιατί το να διατηρείτε το πρόσωπό σας φρέσκο και καθαρό μπορεί να σας βοηθήσει να απαλλάξετε το δέρμα μας από τα φυσικά του έλαιά του που, αφού συσσωρευτούν, μπορεί να οδηγήσουν στην εμφάνιση σπυριών και ακμής.

Πλύσιμο προσώπου

Όλοι θα πρέπει να πλένουμε το πρόσωπό μας μία φορά την ημέρα, αν όχι δύο, αναφέρει το Allure. Ενώ, όμως, ορισμένοι δερματολόγοι πιστεύουν ότι μία φορά την ημέρα είναι αρκετή, άλλοι υποστηρίζουν ότι οι δύο φορές την ημέρα μας βοηθάνε να καταπολεμήσουμε καλύτερα τους ρύπους στο πρόσωπό μας.

Έτσι, ένα βραδινό πλύσιμο αντιμετωπίζει το μακιγιάζ, τη βρωμιά ή τους ρύπους με τους οποίους έχει έρθει σε επαφή το δέρμα μας κατά τη διάρκεια της ημέρας, ενώ ένα πρωινό πλύσιμο θα απαλλάξει το δέρμα μας από τα βακτήρια που απορροφήθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας από τα σεντόνια και τα μαξιλάρια μας, καθώς και τυχόν υπολείμματα από την περιποίηση του δέρματος σας.

Πλύσιμο προσώπου

Πόσες φορές συστήνουν οι ειδικοί να πλένετε το πρόσωπό σας καθημερινά

Είναι όμως υπερβολικό το πλύσιμο πάνω από δύο φορές την ημέρα; Η ιδρυτής της περιποίησης δέρματος Dr. Loretta, Loretta Ciraldo λέει στο Allure ότι το πλύσιμο περισσότερο από δύο φορές την ημέρα δεν συνιστάται, εκτός από σπάνιες περιπτώσεις, όπως μετά από μπάνιο στη θάλασσα ή μετά από μια υπερβολικά ιδρωμένη προπόνηση.

Για να καταλάβετε, λοιπόν, αν υπερβάλετε με το πλύσιμο του προσώπου σας αυτό θα σας το πει η υφή του δέρματός σας. Η αισθητικός και ιδρύτρια της Monastery skin care, Athena Hewett, εξηγεί στο Allure πώς μια «σφιχτή και ξηρή αίσθηση» στο δέρμα είναι ένδειξη υπερβολικής πλύσης.

Πλύσιμο προσώπου

Επιπλέον, το υπερβολικό πλύσιμο μπορεί να προκαλέσει προβλήματα εάν χρησιμοποιείτε ένα ιδιαίτερα ισχυρό καθαριστικό. Επομένως, θα θελήσετε να επιμείνετε σε μια συχνότητα πλυσίματος προσώπου που είναι κατάλληλη για εσάς, καθώς και να βρείτε ένα καθαριστικό που είναι απαλό και ενυδατικό.

Πηγή: https://www.newsbeast.gr

Πηγή φωτογραφιών: https://www.newsbeast.gr

Related posts

Επίτροπος Βάρχελι: Ιδιαίτερης σημασίας το έργο GREGY της ηλεκτρικής διασύνδεσης Ελλάδας-Αιγύπτου

xristiana

Fall hair inspo: Βάλε αξεσουάρ και αναβάθμισε το hairstyle σου!

xristiana

Αναβιώνει ο αγωγός Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη – Ενδιαφέρον Κοπελούζου για το πρότζεκτ

xristiana