ΚεντρικήΟμορφιά

Πρόωρη γήρανση: 5 “αθώες” συνήθειες που πρέπει να αποφεύγετε

18/1/2022

Εκτός από το DNA των κυττάρων, το οποίο καθορίζει την ταχύτητα και το βαθμό γήρανσης της επιδερμίδας, υπάρχουν και εξωγενείς παράγοντες που είναι εξίσου ή και περισσότερο επιβαρυντικοί για το δέρμα.

Επειδή δεν μπορείτε να αλλάξετε το DNA σας, είναι σημαντικό να γνωρίζετε ποιες είναι οι καθημερινές συνήθειες που συμβάλλουν στην πρόωρη γήρανση.

Εκτός λοιπόν από το κάπνισμα και την υπερβολική έκθεση στον ήλιο, που έτσι κι αλλιώς πρέπει να αποφεύγετε, δείτε τα καθημερινά λάθη που σας «φορτώνουν με επιπλέον χρόνια σύμφωνα με το onmed.gr.

Κοιμάστε αργά: Η έλλειψη ύπνου επιβαρύνει σημαντικά την υγεία και την εμφάνιση. Έρευνες δείχνουν ότι ο ανεπαρκής ύπνος συνδέεται με την υπέρταση, τον διαβήτη, την αύξηση του βάρους και τη δημιουργία ρυτίδων.

Τρώτε πολλή ζάχαρη: Η υπερβολική κατανάλωση ζάχαρης δεν προκαλεί μόνο αύξηση του βάρους, αλλά και πρόωρη εμφάνιση ρυτίδων, καθώς και θαμπάδα της επιδερμίδας. Η αιτία είναι η διαδικασία της γλυκοζυλίωσης, κατά την οποία η ζάχαρη που βρίσκεται στο αίμα ενώνεται με πρωτεΐνες, σχηματίζοντας βλαβερά μόρια που καταστρέφουν το κολλαγόνο και μειώνουν την ελαστικότητα του δέρματος.

Δεν γυμνάζεστε: Η γυμναστική είναι ο καλύτερος τρόπος πρόληψης της γήρανσης, πολλοί όμως την έχουν συνδέσει αποκλειστικά και μόνο με την απώλεια βάρους. Έρευνες δείχνουν ότι τα άτομα που γυμνάζονται συστηματικά έχουν μακρύτερα τελομερή, έναν κυτταρικό δείκτη μακροζωίας.

Ακούτε δυνατά μουσική: Η απώλεια της ακοής είναι έως ένα βαθμό φυσιολογική όσο περνούν τα χρόνια. Ωστόσο, όταν φοράτε ακουστικά και βάζετε τη μουσική στο τέρμα επιταχύνετε τη διαδικασία χωρίς να το θέλετε.

Δεν κάνετε σεξ: Το σεξ ανεβάζει τη διάθεση αλλά έχει και εξαιρετικά οφέλη για την υγεία. Μελέτες δείχνουν ότι τα άτομα που έχουν ενεργή σεξουαλική ζωή έχουν ισχυρότερο ανοσοποιητικό και αντιμετωπίζουν μικρότερο κίνδυνο καρδιοπάθειας και καρκίνου. Παράλληλα, το σεξ μπορεί να σας κάνει να μοιάζετε έως και 12 χρόνια νεότεροι!

Πηγή: http://www.thestival.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Ψευδοουρική αρθρίτιδα: Τι είναι, συμπτώματα, αίτια και αντιμετώπιση

xristiana

Καιρός: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες κατά τόπους

xristiana

Βάρκιζα: «Καθαρό Περιβάλλον…χωρίς καπνό και άτμισμα»

xristiana