ΚεντρικήΚοινωνικά

Πράξη Αγάπης από Νήπια και γονείς από την Αθήνα προς τον Σύλλογο ΒΕΝΙΑΜΙΝ

12/1/2022

Τα Αρσάκεια – Τοσίτσεια Νηπιαγωγεία συνέχισαν και τα Χριστούγεννα που πέρασαν, την αξιέπαινη όσο και σημαντική πρωτοβουλία της «Πράξης Αγάπης» προς τα παιδιά του Συλλόγου ΒΕΝΙΑΜΙΝ. Στα Α΄, Β΄, Γ΄, Δ΄  Αρσάκεια – Τοσίτσεια Νηπιαγωγεία Εκάλης (συστεγαζόμενα) φέτος φοιτούν 120 νήπια και προνήπια. Πιο συγκεκριμένα έχουν 7 τμήματα, 5 τμήματα νηπίων και 2 τμήματα προνηπίων.

Κάθε χρόνο τα Αρσάκεια – Τοσίτσεια Νηπιαγωγεία ενισχύουν φορείς που έχουν στόχο την προστασία και βοήθεια παιδιών που έχουν οικονομική, ιατρική ή συναισθηματική-ψυχολογική ανάγκη.  Τα προνήπια και νήπια των Νηπιαγωγείων αυτών, με την καθοδήγηση των νηπιαγωγών τους, κατασκεύασαν και φιλοτέχνησαν ημερολόγια (κάθε παιδί έφτιαξε το δικό του). Οι γονείς στη συνέχεια  «αγόρασαν» το ημερολόγιο του παιδιού τους,προσφέροντας χρηματικό ποσό κατά την κρίση τους. 

Οι υπεύθυνοι των νηπιαγωγείων ενημέρωσαν τους γονείς ότι η φετινή Πράξη Αγάπης είναι αφιερωμένη στο Σύλλογο Προστασίας Παιδιών ΒΕΝΙΑΜΙΝ και κατέθεσαν τα έσοδα αυτής της πρωτοβουλίας στον Σύλλογο ΒΕΝΙΑΜΙΝ.

Η «Πράξη Αγάπης» αποτελεί φωτεινό παράδειγμα πρακτικής υποστήριξης προς τα παιδιά που έχουν ανάγκη. Η ιδέα και μόνο, μικρά παιδιά (νήπια – προνήπια) μαζί με τους γονείς τους να συνεισφέρουν με τα ημερολόγιά τους στην προσπάθεια του ΒΕΝΙΑΜΙΝ να στηρίξει άλλα παιδιά σε ανάγκη (σε όλη την Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένου και της Αθήνας), είναι αξιέπαινη και ουσιαστικά αποτελεί ένα σημείο αναφοράς γιατί όχι και για άλλα σχολεία στην πατρίδα μας.

Από την μεγάλη οικογένεια του ΒΕΝΙΑΜΙΝ το Δ.Σ το Προσωπικό αλλά και τα ωφελούμενα παιδιά και τις μητέρες τους, ευχαριστούμε  θερμά τα Αρσάκεια Τοσίτσεια Νηπιαγωγεία Εκάλης (διδάσκοντες, προσωπικό, Διοίκηση, γονείς και παιδιά) για την πολύτιμη αρωγή τους στο έργο μας και ευχόμαστε αυτή η πρωτοβουλία να βρει και άλλους μιμητές για το καλό των παιδιών που υποστηρίζουμε.

Με τιμή

Το Δ.Σ του ΒΕΝΙΑΜΙΝ

Related posts

Το επιπλέον αλάτι στο φαγητό συνδέεται με υψηλότερο κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου

xristiana

Διαδικτυακή εκδήλωση για την αναβάθμιση της θρησκευτικής εκπαίδευσης

xristiana

Οι 10 κανόνες της ηλιοπροστασίας μας

xristiana