ΚεντρικήΟμορφιά

Περιποίηση σώματος: Όλα όσα πρέπει να κάνεις ή να αποφύγεις τώρα που η θερμοκρασία είναι χαμηλή

27/1/2022

Μπορεί το χιόνι να σταμάτησε αλλά η θερμοκρασία παραμένει πολύ χαμηλή. Κι εσύ πρέπει να είσαι ιδιαίτερα προσεχτική όσο αφορά στην περιποίηση του δέρματος. Και σήμερα δεν αναφέρομαι στο πρόσωπο αλλά το σώμα αφού ταλαιπωρείται πολύ τόσο από το κρύο όσο και από την υγρασία. Και τώρα που μένεις στο σπίτι είναι η τέλεια ευκαιρία να το φροντίσεις σχολαστικά. 

Από την κορυφή μέχρι τα νύχια και με τα σωστά προϊόντα. Παράλληλα όμως θα πρέπει να αποφύγεις τις συνήθειες που κάθε άλλο παρά καλό κάνουν τις πολύ κρύες ημέρες. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. 

Μπάνιο

Τι πρέπει να κάνεις και τι όχι: Αποφεύγεις το πολύ ζεστό νερό. Καταλαβαίνω πως θέλεις να ζεσταθείς και να χαλαρώσεις η υψηλή θερμοκρασία του νερού όμως ξηραίνει το δέρμα ακόμη περισσότερο. Καλό είναι επίσης να περιορίσεις το χρόνο που παραμένεις στο μπάνιο. Είναι προτιμότερο να κάνεις 1-2 φορές την ημέρα σύντομα ντους με χλιαρό νερό παρά να βρίσκεσαι για ώρα μέσα σε ένα μπάνιο που έχεις μετατρέψει σε σάουνα. Και κάτι ακόμη: Αφήνεις για τις επόμενες εβδομάδες την γεμάτη με ζεστό νερό μπανιέρα όπως επίσης και τα σαπούνια σε μορφή μπάρας. 

Επιλέγεις αφρόλουτρο με πλούσια ενυδατικά στοιχεία στη σύνθεση του. Και ακόμη καλύτερα ρίχνεις μερικές σταγόνες ελαίου στο αφρόλουτρο ώστε να χαρίσεις έξτρα απαλότητα στο δέρμα σου. Λεβάντα  λίγο πριν κοιμηθείς το βράδυ και εσπεριδοειδή το πρωί. 

Μετά το μπάνιο 

Σειρά έχει η ενυδάτωση. Αν το δέρμα σου είναι ευαίσθητο ή έχει παρουσιάσει κοκκινίλες και σκασίματα χρησιμοποιείς ένα πλούσιο γαλάκτωμα ή body butter χωρίς άρωμα. Το απλώνεις αμέσως μετά το ντους και ενώ το δέρμα σου είναι ακόμη νωπό ώστε να προσφέρεις ακόμη μεγαλύτερη υγρασία. Επιμένεις σε σημεία όπως αγκώνες, γόνατα και ώμους που είναι ευαίσθητα και παρουσιάζουν σκληρύνσεις ευκολότερα. Οι φόρμουλες που περιέχουν υαλουρονικό οξύ, ceramides, shea butter και φυσικά εκχυλίσματα είναι ιδανικές μιας εκτός από ενυδάτωση προσφέρουν θρέψη και αναδόμηση. 

Απολέπιση: Απομακρύνοντας τα νεκρά κύτταρα από το δέρμα βοηθάς ώστε να δράσει ακόμη πιο αποτελεσματικά το ενυδατικό προϊόν που ακολουθεί ενώ κλειδώνεις την υγρασία που έχει ανάγκη το δέρμα σου. Ένα απαλό scrub είναι η καλύτερη επιλογή καθώς επίσης και το dry brushing αρκεί να έχεις στο μπάνιο σου την κατάλληλη βούρτσα. Πρόκειται για μια μέθοδο που αγαπούν πολύ οι celebrities μιας και πρόκειται για φυσική απολέπιση που ενισχύει την κυκλοφορία και αφήνει το δέρμα απαλό και ανανεωμένο. 

Πόδια: Μην ξεχνάς να τα περιποιηθείς σωστά. Τόσο τα πέλματα όσο και οι φτέρνες χρειάζονται φροντίδα κι ας μην είναι εκτεθειμένα. Χρησιμοποίησε το scrub σώματος κάνοντας απαλό μασάζ αμέσως μετά το ντους. Ξεπλένεις καλά και απλώνεις ένα γερό στρώμα πλούσια ενυδατικής λοσιόν ή με έλαιο σώματος που θα απαλύνει την περιοχή μέσα σε λίγα λεπτά. Ακόμη καλύτερο είναι να αναζητήσεις στο αγαπημένο σου beauty κατάστημα μια μάσκα ενυδάτωσης ποδιών. Πρόκειται για “κάλτσες” που περιέχουν ενυδατικά στοιχεία. Τις φοράς, περιμένεις 10-15 λεπτά, κάνεις μασάζ λίγο πριν τις απομακρύνεις και το αποτέλεσμα είναι σχεδόν μαγικό. 

Πηγή: https://www.tlife.gr

Πηγή φωτογραφιών: https://www.tlife.gr

Related posts

Κρήτη: Σεισμός 4 Ρίχτερ τα ξημερώματα

xristiana

Άννα Βίσση – Ωδείο Ηρώδου Αττικού: Μία συναυλία για τα Γενναία Παιδιά της ΕΛΕΠΑΠ

xristiana

Δελτίο καλών ειδήσεων

xristiana