ΚεντρικήΚοινωνικά

Πέθανε από κορονοϊό ο Παραολυμπιονίκης Γιώργος Τοπτσής

8/1/2022

Πένθος στον ελληνικό αθλητισμό και ειδικά στις τάξεις των Παραολυμπιονικών για τον θάνατο του Γιώργου Τοπτσή. Ο Έλληνας Παραολυμπιονίκης, ο οποίος σε άλμα εις μήκος και τριπλούν κατάφερε να διακριθεί κατακτώντας ασημένιο μετάλλιο το 1992 και χάλκινο το 1988 και το 1966, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 64 ετών χάνοντας τη μάχη με τον κορονοϊό.

Η ανακοίνωση που εξέδωσε η Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία ΑμεΑ αναφέρει τα εξής…

«Αγαπημένε μας Γιώργο, όλοι εμείς οι άνθρωποι που είμαστε κοντά στον Παραολυμπιακό αθλητισμό και το Παραολυμπιακό Κίνημα, αισθανόμαστε βαθιά λυπημένοι για την απώλειά σου. Θα σε θυμόμαστε πάντα με αγάπη και νοσταλγία. Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά και στους οικείους του».

Ο γεννημένος στις 6 Φεβρουαρίου 1958 στη Νιγρίτα Σερρών κατάφερε να διακριθεί σε πέντε σερί Παραολυμπιακούς Αγώνες, και συγκεκριμένα στα αγωνίσματα άλμα εις μήκος και τριπλούν. Συγκεκριμένα πήρε ασημένιο μετάλλιο το 1992 στη Βαρκελώνη ενώ το χάλκινο κατέκτησε το 1988 στη Σεούλ και το 1996 στην Ατλάντα. Αξίζει να αναφερθεί πως προς τιμήν του, το Στάδιο Σερρών, μετονομάστηκε σε “Δημοτικό Στάδιο Γιώργος Τοπτσής”.

Πηγή: https://www.newsbeast.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Η ιστορία του πέναλτι

xristiana

Παιδική διατροφή: Πλήρης οδηγός για τους γονείς

xristiana

Άνοιξαν Οι Αιτήσεις Για Συμμετοχή Στην 18η Εθελοντική Αιμοδοσία Του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας

xristiana