ΚεντρικήΚοινωνικά

Πάτρα: Την επαναλειτουργία του Καφέ “Γέφυρες” ζητά η Περιφερειακή Ομοσπονδία ΑμεΑ

19/1/2022

Ζητά ενέργειες για να επαναλειτουργήσει το καφέ- Τι προτείνει

Με επιστολή της προς τον Δήμαρχο Πατρέων, κ. Κ. Πελετίδη και κοινοποίηση προς όλες τις παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου η Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδας και Νοτίων Ιονίων Νήσων ζητά να τεθεί ως θέμα, στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η στήριξη του καφέ «Γέφυρες» μέσω παραχώρησης ακινήτου για την επαναλειτουργία του, αναφέρει με ανακοίνωσή της.

Όπως επισημαίνει: Η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση (Κοιν.Σ.Επ.) «Γέφυρες» ξεκίνησε το 2016 τη λειτουργία της πρώτης καφετέριας στην οποία εργάζονταν μέλη του Συλλόγου για την Ψυχική Υγεία «ΣΟΨΥ» Πάτρας, συμβάλλοντας στοχευμένα στην επαγγελματική και κοινωνική επανένταξη των ατόμων με ψυχικές αναπηρίες.

Η αναστολή λειτουργίας του καφέ «Γέφυρες» αποτελεί πλήγμα για την κοινωνία μας και πολύ παραπάνω για τους εργαζόμενους, άτομα με ψυχικές αναπηρίες, για τα οποία αποτέλεσε διέξοδος και αποκατάσταση. Κρίνεται πλέον αναγκαία για την βιώσιμη λειτουργία του καφέ η στήριξη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ Βαθμού.

Η παραχώρηση δημοτικού ακινήτου (π.χ. στην περιοχή της Μαρίνας Πατρών, στο ακίνητο απέναντι από τον ιερό ναό του Αγ. Ανδρέα κ.α.) για την επαναλειτουργία του καφέ θα αποτελούσε σημαντική βοήθεια ενώ, μέσω της αξιοποίησης αδιάθετων εσόδων (π.χ. ενοίκια) του Κληροδοτήματος Καρανικολού θα μπορούσε να ενισχυθεί επιπλέον”.

Πηγή: https://www.thebest.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://www.thebest.gr

Related posts

Ψυχοθεραπεία: Πότε μπορεί να σώσει την καρδιά των 45αρηδων

xristiana

Το μπαχαρικό που ρίχνει τη χοληστερίνη, ενισχύει το ανοσοποιητικό και βοηθάει την πέψη

xristiana

Ο Παντρεμένος Επιχειρηματίας και το Πανέμορφο Κορίτσι…

xristiana