ΚεντρικήΟμορφιά

Νιώθεις πιεσμένη με όσα συμβαίνουν; Πώς να χρησιμοποιήσεις τα καλλυντικά σου για να χαλαρώσεις!

24/1/2022

Είναι γεγονός, διάγουμε μία από τις πιο δύσκολες περιόδους που είχαμε καν φανταστεί, και ενώ για άλλους η ψυχολογία μπορεί να είναι πιο ανεβασμένη για άλλους ίσως αυτή να είναι στα χειρότερα της.

Το πιο σημαντικό βήμα είναι να αποδεχτούμε την κατάσταση, να μην πιέζουμε καταστάσεις, να είμαστε δεκτικοί, αλλά όχι να βυθιστούμε μέσα στο χάος.

Λίγος ελεύθερος χρόνος και μερικές ώρες μοναξιάς στο σπίτι μας ίσως είναι μία πολύ ευχάριστη διαφυγή για αυτούς που θέλουν να απομακρύνουν από το μυαλό τους κακές σκέψεις αλλά και να επαναπροσδιορίσουν τους στόχους τους.

Δεν θα σου πούμε μία ακόμα φορά τι να καταγράψεις το ημερολόγιο σου αλλά θα σε προτρέψουμε να ακούσεις τις συμβουλές μας και να χρησιμοποιήσεις ότι έχεις ήδη στο μπουντουάρ σου, προκειμένου να αποβάλλεις τις αρνητικές σκέψεις και να ξεκινήσεις πάλι από την αρχή δυναμική, χαμογελαστή και γεμάτη με θετική διάθεση.

Συμβουλές για χαλάρωση

1.Χαλάρωσε με την δύναμη του ελαίου

Άνοιξε το ντουλάπι σου και βρες το αγαπημένο σου έλαιο. Δική μας αγαπημένη συνήθεια είναι τα έλαια της Darphin.

Η τελετουργία στην οποία μας μυούν τα εν λόγω προϊόντα χαλαρώνουν τις αισθήσεις, δημιουργούν μία τέλεια ατμόσφαιρα, αποτοξινώνουν και μας μεταφέρουν νοητά στα αγαπημένα μας μέρη.

Για να ανοίξεις τα ”σημεία” σου, όπως λέμε, βάλε 2 σταγόνες στα χέρια σου και τρίψε τα μεταξύ τους ώστε να αναδυθούν οι μυρωδιές του ελαίου.

Φέρε τις παλάμες μαζί και κάλυψε τη μύτη με τα δυο χέρια. Γλίστρησε τα χέρια, κρατώντας τις παλάμες παράλληλες στο πρόσωπο με κινήσεις προς τα έξω και προς τα αυτιά. Μην ξεχάσεις το λαιμό.

Και για να απομακρύνεις τις τοξίνες τοποθέτησε τα χέρια στο λαιμό και άσκησε με τα δάχτυλα πιέσεις στην κλείδα επί 3 φορές.

2. Κάνε dry brushing

Η αίσθηση μίας καθαρής και απόλυτα μαλακής επιδερμίδας είναι πολύτιμη, ειδικά μάλιστα όταν αναδύει υπέροχες μυρωδιές.

Η τεχνική του dry brushing απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα, αποτοξινώνει και αποσυμφορεί, ξεκουράζει και δημιουργεί την τέλεια βάση ώστε μετά το μπάνιο σου η επιδερμίδα σου να απορροφήσει απόλυτα την κρέμα σώματος.

Παράλληλα, η τεχνική του dry brushing βελτιστοποιεί την ποιότητα του δέρματος και βοηθάει στην εξαφάνιση της κυτταρίτιδας, γεγονός που αποκαλύπτει μία υγιή εικόνα που ταυτόχρονα τονώνει την αυτοπεποίθηση.

3. Έχεις φτιάξει ποτέ bath bomb;

Η αίσθηση του να μπαίνεις μέσα στην μπανιέρα σου με χρώματα, glitter και μυρωδιές πιστεύουμε δεν την αλλάζουμε με τίποτα. Αν θέλεις μάλιστα να νιώσεις και έξτρα δημιουργική, μπορείς να τις φτιάξεις μόνη σου, χρησιμοποιώντας τα εξής υλικά:

2 κ.σ. μαγειρική σόδα
4 κ.σ. καλαμποκάλευρο
2 κ.σ. αλάτι epsom
1 με 1 1/2 κ.γ. νερό
1 κ.γ. αιθέριο έλαιο της αρεσκείας σας
1 1/4 κ.γ. έλαιο βάσης (καρύδα, αμυγδαλέλαιο ή όποιο άλλο έλαιο βάσης επιθυμείτε)
1-2 σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής

Όταν μπεις στη μπανιέρα σου, φρόντισε να μην έχεις το κινητό σου κοντά καθώς και να σε συνοδεύει μία ήρεμη μουσική προκειμένου να αφήσεις χαλαρές όλες τις αισθήσεις σου.

4. Βάλε μία μάσκα προσώπου και κλείσε τα μάτια σου

Συνήθως σου λέμε ότι όταν δεν έχεις χρόνο είναι ιδανικό να βάζεις τα μάσκα σου και να κάνεις δουλειές παράλληλα. Αυτή τη φορά όμως όχι. Τώρα που θέλουμε να χαλαρώσεις, η λύση είναι μία.

Βάζεις τη μάσκα σου, βάζεις αγγούρια στα μάτια σου και κάθεσαι στον καναπέ σου, έχοντας μία κουβέρτα στα πόδια σου για να είσαι απόλυτα χαλαρή. Πάρε τον χρόνο σου, ενώ αν κοιμηθείς κιόλας, ακόμα καλύτερα.

Θέλεις και άλλες συμβουλές χαλάρωσης; Stay tuned γιατί έχει και Μέρος β!

Πηγή: https://www.faysbook.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Δωρεάν Προληπτικός Έλεγχος Για Ανεύρυσμα Κοιλιακής Αορτής Στον Δήμο Παύλου Μελά

xristiana

Γιορτή Ανακύκλωσης Στο Πάρκο «Μίκης Θεοδωράκης» Στα Βριλήσσια

xristiana

Τζορτζ Όργουελ

xristiana