ΚεντρικήΟμορφιά

Μάσκα νύχτας: Είναι απαραίτητη;

23/1/2022

Πώς χρησιμοποιούμε τη μάσκα νύχτας, ποια είναι η δράση της, και πόσο απαραίτητη είναι στην περιποίησή μας;

Μπορεί κατά τη διάρκεια της νύχτας εμείς συνήθως να κοιμόμαστε ωστόσο το δέρμα μας όχι μόνο δεν κοιμάται αλλά κάνει την πιο σημαντική δουλειά: αναγεννάται και επιδιορθώνει τις φθορές του. Για να ενισχυθεί αυτός ο μηχανισμός, η κοσμετολογία έχει δημιουργήσει εξειδικευμένα καλλυντικά που κερδίζουν όλο και περισσότερο δημοτικότητα. Τις μάσκες νύχτας.

Η δράση τους βασίζεται στα ενεργά συστατικά που στοχεύουν στην εις βάθος ενυδάτωση και επανόρθωση. Μερικά από τα πιο αποτελεσματικά συστατικά μία μάσκας νύχτας είναι το υαλουρονικό οξύ, τα λιπαρά οξέα, τα αμινοξέα, οι αντιοξειδωτικοί παράγοντες, καθώς και πεπτίδια και κεραμίδια που ενισχύουν τον επιδερμικό φραγμό. Το αποτέλεσμά τους είναι πολλές φορές ορατό από το επόμενο πρωϊ χαρίζοντας ορατή αίσθηση λάμψης, ενέργεια και ζωντάνια στην όψη μας.

Πώς τη χρησιμοποιούμε

*Κάνουμε ντεμακιγιάζ και καθαρισμό σε πρόσωπο και λαιμό

*Απολεπίζουμε με ένα σκραμπ προκειμένου να επιτρέψουμε στη μάσκα νύχτας να διεισδύσει βαθύτερα στην επιδερμίδα.

*Προαιρετικά: Εφαρμόζουμε μία τονωτική λοσιόν ή ψεκάζουμε το πρόσωπο και τον λαιμό με ένα ενυδατικό mist. Το βήμα αυτό θα ενισχύσει την άμυνα της επιδερμίδας.

* Εφαρμόζουμε μία πλούσια στρώση μάσκας σε πρόσωπο και λαιμό, αποφεύγοντας την περιοχή των ματιών.

* Το επόμενο πρωϊ ξεπλένουμε με άφθονο χλιαρό νερό, και προχωράμε στην καθιερωμένη μας περιποίηση, ξεκινώντας από τον καθαρισμό.

Extra tip: Πιάνουμε τα μαλλιά μας σε ένα χαλαρό σινιόν ή κοτσίδα, ώστε να μην μπαίνουν στο πρόσωπό μας κατά τη διάρκεια του ύπνου.

Τι να προσέξουμε

-Μπορούμε να χρησιμοποιούμε μία μάσκα νύχτας κάθε μέρα. Παρόλα αυτά υπάρχουν κάποιες συνθέσεις με δραστικά συστατικά που καλό είναι να μη χρησιμοποιούνται πάνω από μία-δυο φορές την εβδομάδα. Γι’ αυτό διαβάζουμε προσεχτικά τα συστατικά της και τις οδηγίες χρήσης της.

-Επιλέγουμε αυστηρά τις συνθέσεις που είναι ειδικά σχεδιασμένες για πολύωρη παραμονή στην επιδερμίδα.

– Το πρωί αφαιρούμε τυχόν υπολείμματα, καθώς το δέρμα αδυνατεί να απορροφήσει τις καλλυντικές συνθέσεις της πρωϊνής μας ρουτίνας.

Πηγή: https://www.vita.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Μύθος ότι τα προβιοτικά ωφελούν την υγεία του κόλπου;

xristiana

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων

xristiana

1ο REarth Thinking υπό την αιγίδα της Π.Κ.Μ και του Δήμου Θέρμης

xristiana