ΚεντρικήΟμορφιά

Λουτρό γάλακτος: Ποια τα οφέλη του για το δέρμα

8/1/2022

Τα συστατικά που μπορείτε να προσθέσετε για επιπλέον αποτελέσματα.

Εάν υποφέρετε από πολύ ξηρό δέρμακαι έχετε δοκιμάσει όλες τις λύσεις, υπάρχει μια αρχαία θεραπεία που θα μπορούσε να λύσει το πρόβλημά σας: λουτρό με γάλα. Ο θρύλος λέει ότι το μυστικό της Κλεοπάτρας για μια λαμπερή επιδερμίδα ήταν τα λουτρά με γάλα και μέλι, σύμφωνα με το thelist.com, ενώ οι αρχαίοι Ρωμαίοι έκαναν τακτικά λουτρά με γάλα και από τα τέλη του 1800 έως τις αρχές του 1900, οι άνθρωποι στράφηκαν στο πλύσιμο του προσώπου τους με βουτυρόγαλα.

Το λουτρό γάλακτος, λοιπόν, είναι ένα λουτρό όπου προσθέτετε γάλα -σε υγρή μορφή ή σε σκόνη- σε ζεστό νερό στην μπανιέρα σας και το οποίο αποδεικνύεται ευεργετικό για μια σειρά από δερματικές παθήσεις.

Γυναικεία χέρια σε λουτρό γάλακτος

Λουτρό γάλακτος: Τα οφέλη του για το δέρμα

Το γάλα περιέχει πρωτεΐνεςλίπηβιταμίνεςμέταλλα και γαλακτικό οξύ, τα οποία το καθιστούν ένα δυνητικά ευεργετικό συστατικό περιποίησης του δέρματος. Το thelist.com, σημειώνει ότι υπάρχει έλλειψη επιστημονικών μελετών που να αποδεικνύουν εάν τα λουτρά γάλακτος έχουν οριστικά αποτελέσματα στο δέρμα, αλλά ανέκδοτες ενδείξεις δείχνουν οφέλη στην περιποίηση του δέρματος. Τα λίπη στο γάλα καλύπτουν το δέρμα σας ενώ οι πρωτεΐνες ενισχύουν τον φραγμό του δέρματος, που βοηθούν το δέρμα σας να φαίνεται λείο και απαλό. Το τελικό αποτέλεσμα είναι μια μεταξένια, αλλά όχι λιπαρή, ενυδατωμένη αίσθηση.

Τα λουτρά με γάλα μπορούν να ωφελήσουν όσους έχουν ξηρό δέρμα και μπορεί να βοηθήσουν όσους αντιμετωπίζουν έκζεμα ή/και ψωρίαση, σύμφωνα με το Healthline. Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι τα λουτρά γάλακτος δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως υποκατάστατο οποιουδήποτε συνταγογραφούμενου φαρμάκου για το έκζεμα ή την ψωρίαση, καθώς υπάρχουν περιορισμένες πληροφορίες από επιστημονικές μελέτες σχετικά με το εάν τα λουτρά γάλακτος είναι αποτελεσματικά κατά του εκζέματος.

Λουτρό γάλακτος

Σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Nutrients» η τοπική εφαρμογή ανθρώπινου μητρικού γάλακτος σε μωρά με έκζεμα είναι εξίσου αποτελεσματική με μια θεραπεία με την αλοιφή υδροκορτιζόνης. Ενώ απαιτείται περαιτέρω έρευνα, οι ερευνητές επισημαίνουν τα πιθανά οφέλη από τα βλαστοκύτταρα του μητρικού γάλακτος. Μια άλλη μελέτη που δημοσιεύτηκε στο «Women’s Dermatology» διαπίστωσε ότι τα λουτρά με γάλα μπορούν να ανακουφίσουν τα συμπτώματα του κνησμού σε γυναίκες άνω των 65 ετών.

Το γαλακτικό οξύ στο γάλα δρα ως ήπιο άλφα υδροξυ οξύ, το οποίο βοηθά στην απολέπιση, εξηγεί το thelist.com. Η ήπια απολέπιση αντιμετωπίζει τα τραχιά, ξηρά μπαλώματα και δημιουργεί μια ελαστική υφή στο δέρμα, ενώ σύμφωνα με το byrdie.com, το γάλα μπορεί, επίσης, να καταπραΰνει τον δηλητηριώδη κισσό και τα ηλιακά εγκαύματα, καθώς και να καταπραΰνει το φλεγμονώδες δέρμα.

Γάλα, βρώμη, μέλι

Λουτρό γάλακτος: Τι άλλα στοιχεία μπορείτε να προσθέσετε

Για να ενισχύσετε τα ενυδατικά αποτελέσματα ενός λουτρού με γάλα, μπορείτε να προσθέσετε θαλασσινό αλάτι που θα ενυδατώσει το δέρμα σας και θα ενισχύσει τον φραγμό του δέρματος, αναφέρει το thelist.com. Η προσθήκη μελιού στο λουτρό σας με γάλα θα σας βοηθήσει να μαλακώσετε και να ενυδατώσετε το επιπλέον ξηρό δέρμα. Η Δρ Loretta Ciraldo, δερματολόγος από το Μαϊάμι είπε στον Byrdie ότι «Όταν προσθέτετε ορισμένα είδη γάλακτος –ειδικά βουτυρόγαλα ή γάλα βρώμης για τα ηρεμιστικά οφέλη της βρώμης– έχετε μεγαλύτερα ηρεμιστικά και κατά της φαγούρας οφέλη».

Πηγή: https://www.newsbeast.gr

Πηγή φωτογραφιών: https://www.newsbeast.gr

Related posts

Πασχαλινό Bazaar Από Τον Σύλλογο Αρωγής ΑΧΤΙΔΑ

xristiana

Συνεχίζεται Η Εκστρατεία Ευαισθητοποίησης Για Τον Καρκίνο Του Ήπατος Από Τον Σύλλογο Ασθενών Ήπατος Ελλάδος

xristiana

Ένας τύπος γυρνάει από τη δουλειά κουρασμένος κάθεται στην πολυθρόνα

xristiana