ΚεντρικήΟμορφιά

Λάδι σόγιας: Γιατί να το χρησιμοποιήσετε για την περιποίηση των μαλλιών σας

27/1/2022

Τα οφέλη και ο τρόπος χρήσης του.

Ένα προϊόν που θα σας βοηθήσει να περιποιηθείτε τα μαλλιά σας με τον καλύτερο τρόπο, βελτιώνοντας την υφή τους και διατηρώντας στο μέγιστο το χρώμα τους -στην περίπτωση που είναι βαμμένα- είναι η φροντίδα τους με λάδι σόγιας, το οποίο αποδεικνύεται άκρως ευεργετικό για το τριχωτό της κεφαλής σας.

Λάδι σόγιας: Τα οφέλη για τα μαλλιά

Το σογιέλαιοέχει μαλακτικές και αποφρακτικές ιδιότητες και επομένως μπορεί να βοηθήσει στην υποστήριξη του φραγμού υγρασίας και στη βελτίωση της συγκράτησης της υγρασίας. Επιπλέον, είναι γεμάτο με θρεπτικές βιταμίνες, όπως βιταμίνη Ε και ωμέγα λιπαρά οξέα.

Λάδι σόγιας

Η περιεκτικότητα του ελαίου σε βιταμίνη Ε και τα ωμέγα λιπαρά οξέα το καθιστούν ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που αγαπά τα μαλλιά και το καθιστά ιδανικό για χρήση σε ξηράταλαιπωρημένα και βαμμένα μαλλιά. «Τα λιπαρά οξέα το κάνουν ένα εξαιρετικό λάδι φορέα, το οποίο βοηθά στην παροχή άλλων ευεργετικών και ενυδατικών συστατικών στα μαλλιά», εξηγεί η τριχολόγος Kari Williams, Ph.D στο Byrdie.

Όσο για τα οφέλη που έχει στα βαμμένα μαλλιά, η δερματολόγος Hadley King, MD λέει ότι «τα αντιοξειδωτικά μπορεί να βοηθήσουν στη διατήρηση του χρώματος των μαλλιών αποτρέποντας το ξεθώριασμα λόγω της οξείδωσης που μπορεί να προέλθει από την έκθεση στον ήλιο ή τη ρύπανση».

Σταγόνες από λάδι σόγιας για τα μαλλιά

Λάδι σόγιας: Πώς να το χρησιμοποιήσετε για τα μαλλιά

Η ενσωμάτωση του σογιέλαιου στη ρουτίνα περιποίησης των μαλλιών σας είναι σχετικά απλή, επειδή έχετε μια σειρά επιλογών, συμπεριλαμβανομένης της άμεσης εφαρμογής ή αναζήτησης προϊόντων που το περιλαμβάνουν στη λίστα συστατικών τους. Για επιπλέον περιποίηση, η Williams λέει: «Το σογιέλαιο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως θεραπεία με ζεστό λάδι ή θεραπεία πριν από το λούσιμο των μαλλιών για να αυξήσει την ενυδάτωση στα μαλλιά, να βελτιώσει την ελαστικότητα, να διατηρήσει τα μαλλιά δυνατά και να τα κάνει να φαίνονται λαμπερά χωρίς να είναι λιπαρά».

Λάδι σόγιας Λάδι σόγιας για την περιποίηση των μαλλιών

Ως θεραπεία με ζεστό λάδι, ζεστάνετε περίπου τρεις κουταλιές της σούπας λάδι και εφαρμόστε σε καθαρά, νωπά μαλλιά. Καλύψτε τα μαλλιά με ένα σκουφάκι για 30 λεπτά και μετά ξεπλύνετε με χλιαρό νερό. Για φυσικά μαλλιά η Williams συνιστά να ζεστάνετε το λάδι και να κάνετε μασάζ στα μαλλιά από το τριχωτό της κεφαλής μέχρι τις άκρες και να αφήσετε το λάδι να καθίσει στα μαλλιά καλύπτοντας, επίσης, με ένα σκουφάκι για 30 λεπτά έως μία ώρα, και στη συνέχεια να τα λούσετε κανονικά.

Πηγή: https://www.newsbeast.gr

Πηγή φωτογραφιών: https://www.newsbeast.gr

Related posts

Πυρκαγιά στο Περιγιάλι Λαυρίου

xristiana

Ιnner Lip Lining: Το νέο beauty hack για σαρκώδη χείλη!

xristiana

Γιε μου που πας;

xristiana