ΚεντρικήΜαγειρική

Κοτόπιτα με πιπεριές, τυριά και ντομάτα

7/1/2022

Υλικά:  1 κοτόπουλο περίπου 1 κιλό βρασμένο και ξεκοκαλισμένο   1 συσκευασία φύλλο κρούστας ή χωριάτικο φύλλο για πίτες  150-200 ml ελαιόλαδο  2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα  1 κόκκινη και 1 πράσινη πιπεριά, ψιλοκομμένες  1 ντομάτα ξεφλουδισμένη, στραγγισμένη και κομμένη σε καρεδάκια  1 αυγό  1 ποτηράκι λευκό κρασί • 100 γρ. φέτα • 200 γρ. γραβιέρα τριμμένη λίγος μαϊντανός ψιλοκομμένος  αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση: 

1. Ρίχνετε σε τηγάνι 2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και σοτάρετε το κοτόπουλο να πάρει λίγο χρώμα. Το βγάζετε με τρυπητή κουτάλα. 

2. Προσθέτετε λίγο λάδι και ρίχνετε στο τηγάνι τα κρεμμύδια, τη ντομάτα και τις πιπεριές. Τα σοταρετε κι αυτά μέχρι να μαραθούν. 

3. Ξαναρίχνετε στο τηγάνι με τα λαχανικά το κοτόπουλο και αλατοπιπερώνετε. Σβήνετε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί το κρασί, αποσύρετε από το μάτι το τηγάνι και αφήνετε λίγο να κρυώσει. 4. Ρίχνετε τα τυριά, το μαϊντανό και το αυγό και ανακατεύετε καλά. 

4. Λαδώνετε καλά ένα ταψί και απλώνετε το πρώτο φύλλο. Το ραντίζετε με ελαιόλαδο. Βάζετε άλλα 2 φύλλα, κάθετα στο πρώτο και τα ραντίζετε κι αυτά με ελαιόλαδο. Συνεχίζετε τοποθετώντας άλλο 1 φύλλο. 

5. Απλώνετε από πάνω τη γέμιση. Τη σκεπάζετε με τα υπόλοιπα φύλλα ραντίζοντας πάντα με λίγο ελαιόλαδο. Γυρίζετε τις άκρες προς τα μέσα να μη φύγει η γέμιση. 7. Χαράσσετε την κοτόπιτα σε τρίγωνα ή ρομβοειδή κομμάτια ανάλογα με το ταψί και το γούστο σας και ψήνετε 1 ώρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C. Αφήνετε την πίτα να κρυώσει πριν τη σερβίρετε.

Πηγή: https://www.icookgreek.com

Related posts

Δήμος Δελφών: Δωρεάν rapid test σε Άμφισσα, Στρόμη, Γαλαξίδι, Ιτέα και Δελφούς

xristiana

Το σούπερ λαχανικό που είναι πλούσιο σε βιταμίνες, ρίχνει τη χοληστερίνη και θωρακίζει την καρδιά

xristiana

«Ημέρα Στήριξης Και Αλληλεγγύης» Με Δράσεις Στο Γαλάτσι

xristiana