ΚεντρικήΚοινωνικά

ΚΑΤΙ ΝΕΟ ΓΙΑ ΑΘΛΗΣΗ ΑΜΕΑ

4/1/2022

Αγαπητέ αναγνώστη καλησπέρα. 

Το θέμα που προσεγγίζω και μοιράζομαι μαζί σου τώρα, σχετίζεται με την ίδρυση αθλητικού  συλλόγου για άτομα με αναπηρία  σε περιοχή που δεν είναι αστικό κέντρο. Και  το επισημαίνω αυτό επειδή είναι κάτι πρωτόγνωρο, και ένα ευχάριστο νέο για μένα που ζω σε αυτή την περιοχή.

Εγώ είμαι ο δημοσιογράφος Κωνσταντίνος Παπουλάκος, κάτοικος Νέας Μάκρης, του Δήμου Μαραθώνα, εδώ και πολλά χρόνια. Η αλήθεια είναι πως η τοπική κοινωνία δεν διακρίνεται για το κοινωνικό της πρόσωπο σε τέτοιου είδους θέματα.

Και αυτό το λέω επειδή μέχρι τώρα στην ιστορία της περιοχής δεν είχε επιχειρήσει κανένας να ιδρύσει έναν σύλλογο, είτε αθλητικό είτε άλλης μορφής, για Αμέα. Έπρεπε να φτάσουμε στο 2021 για να ιδρυθεί ο  πρώτος Αθλητικός Όμιλος Μαραθώνα για άτομα με νοητική και κινητική  αναπηρία (Α.Ο.Μ.

Ο όμιλος ξεκίνησε από μία ατομική πρωτοβουλία της κυρίας Όλυας Ασπρίδου, για την οποία μου είπε σε  συνέντευξη που μου παραχώρησε η ίδια, ότι  ήταν ένα όνειρο πάρα πολλών ετών για εκείνη.

Είναι στον χώρο του αθλητισμού των Αμέα από το 2007 λόγω του γιου  της που είναι άτομο με αναπηρία. Ίδρυσε το σύλλογο επειδή θέλει να ωθήσει όσα περισσότερα άτομα με  αναπηρία μπορεί στον  αθλητισμό.

Για να βγουν από το σπίτι τους και να καρπωθούν όλα τα οφέλη αλλά και τα ωραία  συναισθήματα που αυτός μπορεί να προσφέρει.

Στόχος του  Αθλητικού  Ομίλου Μαραθώνα  είναι η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη προβολή στην περιοχή τους, η άθληση, η κοινωνική ένταξη, και η ψυχαγωγία των ατόμων με κινητικά αλλά και νοητικά προβλήματα .

Κλείνοντας αυτό το άρθρο θα ήθελα να ευχηθώ ως δημοσιογράφος αλλά και προσωπικά ως ένας άνθρωπος με κινητικές δυσκολίες, στο μέλλον πρωτοβουλίες σαν αυτή να πάψουν να θεωρούνται είδηση και η πολιτεία να έχει έναν πιο ενεργό ρόλο στην γνωριμία της διαφορετικότητας με την κοινωνία.

Κωνσταντίνος Παπουλάκος Δημοσιογράφος

Related posts

Μετά-οξύ Covid-19 σύνδρομο: Οι επιπτώσεις στην ούρηση

xristiana

Έρχεται διαδικτυακή εκδήλωση για τον Νέο Αναπτυξιακό Νόμο από το ΕΒΕΘ

xristiana

Κορωνοϊός: 6.194 κρούσματα, 11 θάνατοι, 149 σε ΜΕΘ

xristiana