ΚεντρικήΟμορφιά

Καθαριστικό προσώπου – Ποια σύνθεση ταιριάζει στην κάθε επιδερμίδα;

4/1/2022

Τι να λάβετε υπόψιν σας ώστε να επιλέξετε ένα καθαριστικό προσώπου κατάλληλο για τον τύπο της επιδερμίδας σας.

Ο καθαρισμός του προσώπου δύο φορές την ημέρα -πρωί και βράδυ– είναι σημαντικός πυλώνας της περιποίησης αλλά και της καλής υγιεινής. Ωστόσο, πέρα από τη συχνότητά του, θα πρέπει να δώσουμε προσοχή και στη σύνθεση που χρησιμοποιούμε, έτσι ώστε να καλύπτει τις ανάγκες της επιδερμίδας μας. Άλλωστε, όσα ακριβά προϊόντα περιποίησης και να βάλουμε στο ράφι του μπάνιου μας (και στο πρόσωπό μας) δεν πρόκειται να δούμε ουσιαστικό αποτέλεσμα αν αυτά δεν ταιριάζουν στον τύπο της επιδερμίδας μας. Ορίστε λοιπόν ποια καθαριστική σύνθεση πρέπει να προτιμήσουμε ανάλογα με τις ανάγκες και τον τύπο του δέρματός μας.

Για την ξηρή επιδερμίδα

Κρεμώδες καθαριστικό ή έλαιο

Το κρύο, ο ξηρός αέρας, ο κλιματισμός ταλαιπωρούν την επιδερμίδα και την αφυδατώνουν. Για να αποφύγουμε συμπτώματα όπως αυξημένη ευαισθησία, «τράβηγμα» και ερεθισμούς, επιλέγουμε ένα καθαριστικό σε μορφή βάλσαμου, γαλακτώματος ή ελαίου. Επίσης καλή επιλογή είναι ένα διφασικό νερό micellaire με θρεπτικά έλαια όπως του αργκάν και του τριαντάφυλλου.

Για την ακνεϊκή επιδερμίδα

Καθαριστικό με σαλικυλικό οξύ και υπεροξείδιο του βενζολίου

Συστατικά ιδιαίτερα αποτελεσματικά γιατί έχουν κερατολυτική δράση και διασπούν το σμήγμα και τους ρύπους που έχουν παγιδευτεί στους πόρους. Επιπλέον καλό είναι να παρέχει βακτηριδιακή προστασία και σμηγματορρυθμιστική δράση.

Για τη λιπαρή επιδερμίδα

Αφρώδες τζελ

Το στρες, οι ορμονικές διαταραχές ή η ζέστη και η υγρασία, ή ακόμα και μια έντονη προπόνηση συμβάλλουν στην υπερβολική παραγωγή σμήγματος. Μια σύνθεση με βάση το νερό και στυπτικούς παράγοντες, όπως η αλκοόλη, το αγγούρι και ο ασιατικός λωτός, καταπολεμά τη λιπαρότητα.

Για την ερεθισμένη επιδερμίδα

Καταπραϋντικό καθαριστικό

Αν έχουμε την τάση να κοκκινίζουμε μερικές φορές, όπως για παράδειγμα μετά τη γυμναστική, επιλέγουμε μια σύνθεση με παράγοντες όπως το χαμομήλι, μεταλλικά στοιχεία και ιχνοστοιχεία που καθαρίζει απαλά και παράλληλα ενισχύει τον αμυντικό μηχανισμό της επιδερμίδας.

Πώς θα καθαρίσουμε σωστά το πρόσωπό μας

Εξαρτάται από την ώρα της μέρας. Το πρωί ένα λεπτό είναι αρκετό, προκειμένου να απομακρύνουμε τα υπολείμματα της βραδινής περιποίησης και το σμήγμα που παράγεται κατά τη διάρκεια του ύπνου. Το βράδυ ο καθαρισμός γίνεται πιο απαιτητικός. Καλό είναι να διαρκεί γύρω στα δύο λεπτά, προκειμένου να αφαιρέσουμε το μακιγιάζ, το SPF, το σμήγμα και τους ρύπους της ημέρας.

Πηγή: https://www.vita.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Εκπαιδευτικό Εργαστήριο Το WWF Ελλάς, Στο Ηράκλειο

xristiana

Αλμυρό cheesecake

xristiana

Ενημερωτικές – Συμβουλευτικές Δράσεις Για Την Εξάλειψη Της Βίας Κατά Των Γυναικών

xristiana