ΚεντρικήΠεριβάλλον

Ηλεκτροδότηση: Εκτεταμένα προβλήματα – Αγώνας δρόμου από τον ΔΕΔΔΗΕ

25/1/2022

Αγώνας δρόμου από τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ προκειμένου να επιδιορθωθούν τα προβλήματα στο δίκτυο ηλεκτροδότησης που παραμένουν εκτεταμένα στην Αττική και άλλες περιοχές της χώρας. Σύμφωνα με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα και τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΔΕΔΔΗΕ, Αναστάσιο Μάνο, η ηλεκτροδότηση σε μεγάλο βαθμό θα έχει αποκατασταθεί έως το βράδυ. 

Μέχρι στιγμής έχουν επισκευαστεί 8 γραμμές μέσης τάσης ενώ εντατικές εργασίες γίνονται στις υπόλοιπες 37, τμήματα των οποίων όμως έχουν ήδη ηλεκτροδοτηθεί. «Η αποκατάσταση στις βλάβες είναι σε εξέλιξη, ωστόσο το έργο των συνεργείων του ΔΕΔΔΗΕ δυσχεραίνεται από την δυσκολία που υπάρχει στην πρόσβαση», σημείωσε ο κ. Σκρέκας και τόνισε ότι μέχρι το βράδυ εκτιμάται ότι η συντριπτική πλειοψηφία των βλαβών θα έχει διορθωθεί.

Από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος του  ΔΕΔΔΗΕ είπε πως 650 εργαζομενοι και 180 οχήματα είναι σε διαρκή συνεργασία με την Πολιτική Προστασία και την Αστυνομία, ενώ ελικόπτερο επιθεωρεί τις γραμμές. 

Στα νησιά έχει αποκατασταθεί η ηλεκτρδότηση με εξαίρεση κάποιους οικισμούς σε Κρήτη και Νάξο.

Στη βόρεια Εύβοια παραμένουν χωρίς ρεύμα 6 οικισμοί και στη νότια 15.

Στην Αττική επιδιορθώνονται οι βλάβες έχουν μειωθεί κατά 50% σε σχέση με το χθες το βράδυ, με προτεραιότητα να δίνεται στις πιο πυκνοκατοικημένες περιοχές και τα συνεργεία να προχωρούν στη συνέχεια και στις λιγότερο πυκνοκατοικημένες. Σε Σπάτα, Πικέρμι, Μάτι και Ραφήνα οι κάτοικοι έχουν μείνει χωρίς ρεύμα από χθες το μεσημέρι. Σοβαρά προβλήματα επίσης καταγράφονται σε Παλλήνη, Κάντζα, Χολαργό, Φιλοθέη και Αγία Παρασκευή. 

Πηγή: https://www.naftemporiki.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Εκδήλωση – Συζήτηση Για Την Ημέρα Κατά Της Βίας Των Γυναικών

xristiana

Mytilineos: Ανέλαβε την κατασκευή 8 φωτοβολταϊκών για την ΜΕΤΩΝ Ενεργειακή

xristiana

Tα παιδία παίζει την τέχνη και την τεχνολογία στα… δάκτυλα

xristiana