ΚεντρικήΠεριβάλλον

Ηλεκτρικά ποδήλατα αποκτά ο δήμος Ναυπλιέων – Πρόβλεψη και για ΑΜΕΑ

22/1/2022

Ο δήμος Ναυπλιέων προχωρά στην υλοποίηση ενός φιλόδοξου προγράμματος με τίτλο «Βιώσιμη μικροκινητικότητα μέσω συστήματος κοινόχρηστων ποδηλάτων στο Δήμο Ναυπλιέων» που αφορά την προμήθεια, εγκατάσταση, παραμετροποίηση και λειτουργία ενός ολοκληρωμένου συστήματος μίσθωσης ηλεκτρικών ποδηλάτων. Με αυτό το έργο ο δήμος συμμετέχει στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» (ΕΥΔ/ΕΠ-ΥΜΕΠΕΡΑΑ), Άξονας Προτεραιότητας 14 «Διατήρηση και προστασία του περιβάλλοντος – Προαγωγή της αποδοτικής χρήσης των πόρων(ΤΣ)” .

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 310.000,00€ για την προμήθεια 36 κοινόχρηστων ηλεκτρικών ποδηλάτων πόλης καθώς και 2 ηλεκτρικών ποδηλάτων ΑμεΑ. Επίσης έχει προβλεφθεί ένα ολοκληρωμένο δίκτυο υποστηρικτικών υπηρεσιών που θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων κοινόχρηστες θέσεις κλειδώματος με την δυνατότητα αυτόματης φόρτισης όσο τα ποδήλατα είναι κλειδωμένα, τερματικά μίσθωσης καθώς και ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα διαχείρισης και παρακολούθησης της λειτουργίας του συστήματος μίσθωσης.

Επίσης μέσω ειδικής εφαρμογής θα μπορούν δημότες και επισκέπτες να μισθώνουν για κοινόχρηστη χρήση πολύ εύκολα μέσω κινητού τηλεφώνου τα ηλεκτρικά ποδήλατα τα οποία θα φέρουν σύστημα GPS.

Η Δημοτική Αρχή απόλυτα προσαρμοσμένη στα νέα δεδομένα για έναν πράσινο δήμο θα υλοποιήσει ένα τόσο φιλόδοξο πρόγραμμα.

Με την εισαγωγή νέων τεχνολογιών με οικολογικό πρόσημο η μετακίνηση με ηλεκτρικά κοινόχρηστα ποδήλατα στον Δήμο δημιουργεί τις προϋποθέσεις για μια βιώσιμη αστική κινητικότητα αναβαθμίζοντας με τον τρόπο αυτό το επίπεδο και την ποιότητα ζωής του τόπου μας.

Πηγή: https://www.ertnews.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Ξεκινά το 2ο Valencia CF Academy South East Europe International Tournament!

xristiana

“Goal Στον Σεξισμό” Με Τη Βοήθεια Του Δήμου Ηρακλείου Αττικής

xristiana

«Πες ΜΑΣ ΤΟ»: Το Νέο Podcast Του «Άλμα Ζωής» Για Τον Καρκίνο Του Μαστού

xristiana