3/1/2022
Υλικά Συνταγής
- 1 φύλλο σφολιάτας
- 200 γρ. κασέρι τριμμένο
- 200 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
- 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι
- 3 αυγά
- 150 γρ. κρέμα γάλακτος
- 1 φλιτζάνι γάλα εβαπορέ
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180° C.
- Στρώνετε το φύλλο σφολιάτας, ώστε να καλυφθεί ο πάτος και τα πλαϊνά τοιχώματα μιας φόρμας διαμ. 24 εκ.
- Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε το βούτυρο και σοτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί. Αφήνετε το κρεμμύδι να κρυώσει.
- Χτυπάτε σε ένα μπολ το γάλα, την κρέμα γάλακτος, το αλεύρι, τα αυγά, αλάτι και πιπέρι. Προσθέτετε στο μπολ το μείγμα του κρεμμυδιού και τα τριμμένα τυριά και ανακατεύετε καλά.
- Απλώνετε πάνω στη σφολιάτα το μείγμα με τα τυριά και το κρεμμύδι και ισιώνετε την επιφάνεια της γέμισης με μια σπάτουλα. Ψήνετε στους 180° C μέχρι να σφίξει η γέμιση και να ροδίσει στις άκρες η σφολιάτα (περίπου 40’) και σερβίρετε.
Πηγή: https://www.icookgreek.com