ΚεντρικήΚοινωνικά

Δωρεάν rapid tests την ερχόμενη εβδομάδα στους δήμους Θέρμης και Χαλκηδόνος

7/1/2022

Συνεχίζονται και την επόμενη εβδομάδα, από τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2022 οι δωρεάν έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) για τον έλεγχο της covid-19 στο δήμο Θέρμης.

Τους ελέγχους πραγματοποιεί ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας έπειτα από σχετικό αίτημα του δήμου. Συγκεκριμένα, rapid test θα γίνουν:

Τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου στην Κοινότητα Βασιλικών και την Πέμπτη 13 Ιανουαρίου στο ΚΑΠΗ Θέρμης.

Οι ώρες διενέργειας των rapid test είναι από τις 09.30 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι.

Υπενθυμίζεται ότι όσοι πολίτες επιθυμούν να υποβληθούν σε τεστ θα πρέπει να έχουν μαζί τους την αστυνομική ταυτότητα και να γνωρίζουν τον ΑΜΚΑ τους. Διευκρινίζεται ότι επίσημο πιστοποιητικό αρνητικού τεστ, χορηγείται μόνον σε όσους διαθέτουν πιστοποιητικό πλήρους εμβολιασμού ή νόσησης έως και έξι μήνες πριν. Σε περίπτωση που το δείγμα είναι θετικό ο ΕΟΔΥ επικοινωνεί τηλεφωνικά με τον πολίτη για επανέλεγχο εντός της ημέρας.
Σε rapid test μπορούν να υποβάλλονται γονείς και μαθητές, σε περίπτωση που έχουν ενημερωθεί για κάποιο κρούσμα στο σχολείο. Οι μαθητές συνοδεύονται πάντοτε από τον κηδεμόνα.

Δωρεάν rapid tests και στον δήμο Χαλκηδόνος

Συνεχίζονται οι έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) Covid-19 που πραγματοποιούν κλιμάκια του ΕΟΔΥ και στον δήμο Χαλκηδόνος.

Την Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2022 κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα πραγματοποιήσει ελέγχους από τις 9.30 το πρωί έως τις 14.30 το μεσημέρι στη Νέα Μεσήμβρια (Αγροτικό Ιατρείο).

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, η έκδοση ψηφιακής βεβαίωσης αποτελέσματος για τους διαγνωστικούς ελέγχους COVID-19 πραγματοποιείται από το gov.gr, στην υπηρεσία «Βεβαίωση αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου κορωνοϊού COVID-19». Η σύνδεση με τη συγκεκριμένη υπηρεσία απαιτεί τους προσωπικούς κωδικούς πρόσβασης στο taxisnet.

Για τους μη εμβολιασμένους πολίτες η ψηφιακή βεβαίωση αρνητικού αποτελέσματος από το gov.gr είναι διαθέσιμη μόνον εφόσον ο έλεγχος έχει πραγματοποιηθεί σε ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο.

Πηγή: http://www.thestival.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Αγία Αναστασία η Φαρμακολύτρια

xristiana

Σχέση: Αυτά είναι τα χαρακτηριστικά που πρέπει να κοιτάτε σε έναν σύντροφο

xristiana

35ο Χριστουγεννιάτικο Παζάρι Του ΣΠΑΖ Στη Γλυφάδα

xristiana