ΚεντρικήΟμορφιά

Βιταμίνη C & καλλυντικά: 6 πράγματα που πρέπει να γνωρίζουμε

3/1/2022

Το κομμάτι  «θεραπεία και αναδόμηση» που εντάσσουμε στην καθημερινή μας ρουτίνα περιποίησης είναι πολύ σημαντικό. Είναι αυτό κατά το οποίο θέλουμε να προσφέρουμε στην επιδερμίδα μας την πιο υψηλή συγκέντρωση σε αντιοξειδωτικά. Ένα από τα σημαντικότερα και πιο ισχυρά είναι η  Bιταμίνη C.

Ευτυχώς υπάρχουν τόσα πολλά αντιοξειδωτικά μέσα σε προϊόντα φροντίδας του δέρματος, που εύκολα μπορούμε να βρούμε ένα καθαριστικό , μία τονωτική λοσιόν και μία ενυδατική κρέμα που να την περιέχουν. Ωστόσο ως γνήσιοι skintellectuals, θέλουμε να γνωρίζουμε πότε η Bιταμίνη C είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική. Ποια είναι η καλύτερη μορφή της και πώς πρέπει να τη διατηρούμε για την καλύτερη δυνατή δράση.  Ας δούμε τι λένε οι δερματολόγοι.

*Η καλύτερη, πιο αποτελεσματική Bιταμίνη C σε μία θεραπεία είναι εκείνη σε σταθεροποιημένη μορφή. Γι’ αυτό καλό είναι να τσεκάρουμε τις πληροφορίες της κάθε σύνθεσης.Συναισθηματική νοημοσύνη – Πώς θα καταλάβετε ότι το παιδί σας έχει υψηλό EQ

*Η Bιταμίνη C είναι ευαίσθητη στο φως. Αρα τα διάφανα διαλύματα που έχουν πάρει ένα πιο καφετί χρώμα έχουν χάσει κάποια από την ισχύ τους. Ιδανικά επιλέγουμε συνθέσεις σε σκουρόχρωμες συσκευασίες προκειμένου να προστατευτεί από το φως.

*Διατηρούμε το καλλυντικό που περιέχει Bιταμίνη C σε χώρο σκιερό, ξηρό και θερμοκρασία δωματίου (όχι υψηλή), γιατί η ζέστη και η υγρασία απενεργοποιούν τη βιταμίνη.

*Άλλη ονομασία της που βρίσκουμε στη λίστα με τα συστατικά των καλλυντικών είναι το ασκορβικό οξύ. Επίσης υπάρχουν μορφές ασκορβικού οξέως όπως η παλμιτική ασκορβύλη, που μπορούν να προσθέσουν αντιοξειδωτική δράση σε κρέμες και γαλακτώματα.

*Ωστόσο μεγαλύτερο όφελος αποκομίζουμε όταν τη χρησιμοποιούμε σε καθαρή μορφή. Και μάλιστα είναι ακόμα περισσότερο ωφέλιμη όταν βρίσκεται σε μία σύνθεση που δεν περιέχει νερό.

*Προσοχή: Υπάρχουν κάποια άλλα ενεργά συστατικά που δεν είναι συμβατά με τη βιταμίνη C. (Δείτε εδώ ποια είναι αυτά)

Αντιοξειδωτικά & αντιγηραντικά

Εκτός από τη Βιταμίνη C (ή ασκορβικό οξύ ή παλμιτική ασκορβύλη),  μερικά από τα πιο ισχυρά φυσικά αντιοξειδωτικά συστατικά που μπορούμε να αναζητήσουμε σε καλλυντικά είναι:

*Βιταμίνη Ε

*Εκχύλισμα από κουκούτσι σταφυλιού

*Πράσινο τσάι

*Εκχυλίσματα φρούτων

Πηγή: https://www.vita.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Βορίδης για κλιματική αλλαγή: «Η Ελλάδα έχει αποδείξει ότι μπορεί να διαχειρίζεται δύσκολες κρίσεις»

xristiana

Ξεκινούν οι αιτήσεις για την 2η περίοδο του Summer Camp στο Δήμο Βριλησσίων

xristiana

Πως θα προετοιμάσεις την επιδερμίδα σου για το ρεβεγιόν Χριστουγέννων

xristiana