ΚεντρικήΟμορφιά

Σωστός καθαρισμός προσώπου – Τι πρέπει να λάβουμε υπόψη μας

20/1/2022

Αναμφίβολα, όπως επισημαίνουν οι ειδικοί ο σωστός καθαρισμός του προσώπου, είναι βάση για μία λαμπερή και υγιή επιδερμίδα. Ωστόσο, οι περισσότεροι από εμάς θεωρούμε ότι η διαδικασία «βρέχω, κάνω αφρό κι αμέσως ξεπλένω» είναι αρκετή.

Αυτό που ίσως δε γνωρίζαμε είναι ότι οι καθαριστικές συνθέσεις, ανάλογα με την υφή και τα συστατικά τους απαιτούν τον κατάλληλο χρόνο για να ενεργοποιηθούν. Μόνο έτσι απομακρύνουν αποτελεσματικά τους ρύπους, το μακιγιάζ και τα σωματίδια της περιβαλλοντικής μόλυνσης που επικάθονται στην επιδερμίδα.

Σωστός καθαρισμός – Η διαδικασία ανάλογα με την υφή του καθαριστικού μας

Αφρός ή τζελ

-Βρέχουμε το πρόσωπο με νερό για να προετοιμάσουμε το δέρμα.

-Απλώνουμε το καθαριστικό, σε πρόσωπο και λαιμό και κάνουμε απαλό μασάζ με τις άκρες των δαχτύλων τουλάχιστον για 30”. Ετσι απομακρύνουμε αποτελεσματικά το σμήγμα και τα νεκρά κύτταρα που μπλοκάρουν τους πόρους.

-Αν θέλουμε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα εργαλείο καθαρισμού, όπως π.χ. ένα σφουγγαράκι konjac ή ένα ηλεκτρικό βουρτσάκι.

Γαλάκτωμα καθαρισμού / ντεμακιγιάζ

-Το εφαρμόζουμε σε στεγνό πρόσωπο με κυκλικές κινήσεις.

-Κάνουμε μασάζ με τις άκρες των δαχτύλων και στη συνέχεια αφαιρούμε την περιττή ποσότητα με δίσκους ντεμακιγιάζ ή βαμβάκι ή μωρομάντηλο.

-Επειτα ξεπλένουμε με νερό ή απλώνουμε μία τονωτική λοσιόν που θα εξισορροπήσει το pH του δέρματος και θα απομακρύνει τα υπολείμματα του γαλακτώματος.

Ελαιο ή μπαλμ

-Το απλώνουμε κατευθείαν σε στεγνή επιδερμίδα και κάνουμε απαλό μασάζ με τα ακροδάχτυλα μέχρι να αρχίσει το μακιγιάζ να διαλύεται.

-Στη συνέχεια, βρέχουμε τα χέρια μας προκειμένου να ενεργοποιηθεί η σύνθεσή μας και συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία.

-Τέλος ξεπλένουμε με άφθονο νερό για να απομακρύνουμε κάθε ίχνος ρύπων και μακιγιάζ.

Η σωστή θερμοκρασία του νερού

Είναι σημαντικό να ξεπλένουμε με χλιαρό, ελαφρώς ζεστό νερό, και να ολοκληρώνουμε με κρύο, το οποίο συσφίγγει και τονώνει την επιδερμίδα. Αποφεύγουμε το καυτό που αφυδατώνει το δέρμα και κάνει πιο ευάλωτο τον ξηρό ή ευαίσθητο τύπο.

Οι κινήσεις μασάζ

Ακολουθούμε την κίνηση της λέμφου για να βοηθήσουμε την αποβολή των τοξινών και την αποφυγή του πρηξίματος και των «σακούλων» γύρω από τα μάτια. Με τις άκρες των δαχτύλων ξεκινάμε από το μέτωπο και συνεχίζουμε με κυκλικές κινήσεις μέχρι τον λαιμό.

Πηγή: https://www.vita.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Ημέρες Υγείας 9 – 21 Μαΐου 2022

xristiana

Καιρός: Ισχυρές βροχές και σκόνη από την Αφρική φέρνει η κακοκαιρία Εμίλ

xristiana

Η άσκηση του ενός λεπτού που γυμνάζει όλο το σώμα

xristiana