ΚεντρικήΠεριβάλλον

Σκύλοι μυρίζουν τον κορονοϊό

12/1/2022

Πώς ειδοποιούν όταν εντοπίζουν τον ιό.

Ρόλο «ανιχνευτή του κορονοϊού» ετοιμάζονται να πάρουν σκύλοι. Ειδικοί αποφάσισαν να τους εκπαιδεύσουν έτσι ώστε να μπορούν να πραγματοποιούνται συναυλίες χωρίς να γίνεται διασπορά του ιού.

Το τελευταίο διάστημα είναι αρκετοί μουσικοί ζητούν τη βοήθεια σκύλων που είναι ειδικά εκπαιδευμένοι να μυρίζουν την COVID-19 με στόχο να εξασφαλίσουν ότι οι επερχόμενες περιοδείες τους θα πραγματοποιηθούν χωρίς προβλήματα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Rolling Stone, καλλιτέχνες και συγκροτήματα όπως οι Eric Church, Tool, Metallica και The Black Keys έχουν χρησιμοποιήσει σκύλους με καλή αίσθηση όσφρησης για να μυρίζουν τους μουσικούς και τους τεχνικούς. Εάν οι σκύλοι εντοπίσουν τον ιό κάθονται κάτω και έτσι ειδοποιούν τους ενδιαφερόμενους.

Οι σκύλοι που κάνουν «γρήγορα τεστ αντιγόνου για Covid-19», όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, εκπαιδεύονται από την υπηρεσία Bio-Detection K9 που εδρεύει στο Οχάιο των ΗΠΑ. Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι οι σκύλοι που έχει εκπαιδεύσει ήταν «σε ποσοστό 98-99% ακριβείς σε μελέτες επικύρωσης σε κλινικά δείγματα και πραγματικούς ανθρώπους».

«Αν καταλαβαίνετε τα ένστικτα της συμπεριφοράς ενός σκύλου, είναι πολύ λογικό» είπε ο πρόεδρος της Bio-Detection K9, Τζέρι Τζόνσον στο Rolling Stone. «Οι σκύλοι μυρίζουν ο ένας τον άλλον για να διαπιστώσουν αν ο άλλος σκύλος έχει ιό. Τους εκπαιδεύουμε να αναζητούν κάτι που θα τους ενδιέφερε ούτως ή άλλως».

Μυρίζουν χέρια, πόδια αλλά και χρησιμοποιημένες μάσκες

Ενώ οι εκπαιδευόμενοι ήταν σε θέση να ανιχνεύσουν προηγούμενα στελέχη της Covid-19 μυρίζοντας χέρια και πόδια, είναι κατά κάποιο τρόπο σε θέση να εντοπίζουν καλύτερα την παραλλαγή Omicron στις χρησιμοποιημένες μάσκες προστασίας από το κορονοϊό.

Μετά τις πολυάριθμες ακυρώσεις και αναβολές συναυλιών και φεστιβάλ, πολλά συγκροτήματα, όπως οι Metallica έχουν ήδη τετράποδους βοηθούς, ενώ οι Tool θα πάρουν μαζί τους εκπαιδευμένους σκύλους στην περιοδεία τους.

Πηγή: https://www.newsbeast.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Workout: Πόσες ώρες αερόβιας άσκησης μπορούν να σώσουν την καρδιά μας

xristiana

Πασχαλινό Bazaar Στη Λάρισα Από «Το Χαμόγελο Του Παιδιού»!

xristiana

Καύσωνας: Τι συμβαίνει στο ανθρώπινο σώμα σε συνθήκες ακραίας ζέστης; – Τα σημάδια της θερμοπληξίας

xristiana