ΚεντρικήΚοινωνικά

Σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών από την ΕΟΔ Μαγνησίας

21/1/2022

Tο τμήμα Πρώτων Βοηθειών της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Μαγνησίας διοργανώνει πλήρη και πιστοποιημένη εκπαίδευση Πρώτων Βοηθειών υπό την αιγίδα του διεθνούς φορέα πιστοποίησης EMP Medic First Aid το Σαββατοκύριακο 29/01/22 & 30/01/22 στην πόλη του Βόλου, με πρακτική εκπαίδευση στις πρώτες βοήθειες σε παιδιά και βρέφη με το σεμινάριο να είναι διάρκειας 16 ωρών.

Μέσω ανακοίνωσης, μάλιστα, αναφέρεται ότι με την επιτυχή ολοκλήρωση της εκπαίδευσης οι συμμετέχοντες θα λαμβάνουν Πιστοποίηση παροχέα Πρώτων Βοηθειών, διεθνώς αναγνωρισμένη. Επίσης η πιστοποίηση θα συνοδεύεται και από ταυτότητα παροχέα Πρώτων Βοηθειών με προσωπικό Αρ. μητρώου στον οργανισμό.

Η εκπαίδευση περιλαμβάνει θεωρητική εκπαίδευση με ενημερωτικά στοιχεία για την πανδημία Covid-19 (τρόποι μετάδοσης – προφύλαξης) καθώς και οι διαφοροποιήσεις στον αλγόριθμο του BLS/AED.
-Πρακτική εκπαίδευση στα Μέσα Ατομικής Προστασίας (Μ.Α.Π) (σωστή χρήση της μάσκας, γαντιών κ.α.)
-Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ)
-Αυτόματο Εξωτερικό Απινιδωτή (ΑΕΑ)
-Πλάγια Θέση Ασφαλείας ή Θέση Ανάνηψης καθώς και ένα μεγάλο φάσμα από Βασικές Πρώτες Βοήθειες σε ενήλικες, παιδιά και βρέφη τόσο σε θεωρητικό όσο και πρακτικό επίπεδο χρησιμοποιώντας εξειδικευμένο εξοπλισμό.

Κάποια από τα αντικείμενα που εμπεριέχονται είναι: Αντιμετώπιση Αιμορραγιών, Σοκ, Επιληψίας, Πνιγμονής, Πνιγμού, Διαβήτη, Λιποθυμίας, Εγκεφαλικού, Εγκαυμάτων, Εμφράγματος, Νομική Κάλυψη στην παροχή Πρώτων Βοηθειών κ.α.

«Η Καρδιακή Ανακοπή δεν έχει ηλικία, δεν κοιτάει ώρα, δεν κοιτάει μέρος. Περιστατικά που χρήζουν Πρώτων Βοηθειών συναντάμε όλοι μας στην καθημερινότητά μας. Η διαφορά μεταξύ ζωής και θανάτου σε μία καρδιακή ανακοπή είναι 4 λεπτά. Μετά από αυτά τα πρώτα 4 λεπτά ξεκινάει η αντίστροφη μέτρηση…..

Η εκπαίδευση στις Πρώτες Βοήθειες είναι η μόνη λύση.
Τουλάχιστον ένας άνθρωπος σήμερα, έχει μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή, γιατί βρέθηκε κοντά του σε εκείνη την δύσκολη στιγμή, ένας εκπαιδευμένος Πρώτος Ανταποκριτής.
Πάρε την απόφαση, Κάνε το δώρο στον εαυτό σου και στην οικογένειά σου!!!!
Εκπαιδεύσου στις Πρώτες Βοήθειες……».

Για περισσότερες πληροφορίες, (κόστος και κράτηση θέσης) στο σεμινάριο, μπορείτε να απευθυνθείτε στo παρακάτω τηλ. (6981320360) καθημερινά 18:00 -21:00 (εκτός Κυριακής)

Επειδή οι θέσεις θα είναι πολύ περιορισμένες λόγω της εναρμόνισης με του κανόνες ασφαλείας του Ε.Ο.Δ.Υ. σχετικά με την διεξαγωγή σεμιναρίων, κάντε κράτηση το συντομότερο δυνατό.

Πηγή: https://magnesianews.gr

Related posts

Καιρός: Ηλιοφάνεια και ήπιες συνθήκες

xristiana

Αγία Φοίβη

xristiana

Πόσο θα μειωθεί το προσδόκιμο ζωής στην Ελλάδα λόγω της κλιματικής αλλαγής

xristiana