ΚεντρικήΚοινωνικά

«Περιμένουν το δώρο ζωής»: Έκκληση για αιμοδοσία από τον Σύλλογο Μεσογειακής Αναιμίας

13/1/2022

Έκκληση για προσφορά αίματος απευθύνει ο Σύλλογος Μεσογειακής Αναιμίας Βόλου καθώς όπως επισημαίνει σε σχετική ανακοίνωση κατά την περίοδο των εορτών και με την έλευση της μετάλλαξης Omicron του νέου κορωνοϊού Covid-19, μειώθηκε δραματικά η ποσότητα του προσφερόμενου αίματος μέσω της εθελοντικής αιμοδοσίας.

Οι 100 περίπου πάσχοντες από Θαλασσαιμία (Μεσογειακή Αναιμία και Δρεπανοκυτταρική Νόσο) που μεταγγίζονται κάθε 15 ημέρες με 2 φιάλες αίματος στο Γ.Ν.Βόλου, τονίζεται ότι περιμένουν αυτό το δώρο ζωής από τους συστηματικούς Εθελοντές Αιμοδότες και όποιον άλλο συμπολίτη μας είναι υγιής και μπορεί να αιμοδοτήσει.

Η συνεχής αυξητική τάση στον αριθμό των ατόμων που διαγνώστηκαν θετικοί ή ήρθαν σε επαφή με κάποιο κρούσμα στο περιβάλλον τους και είναι σε καραντίνα, προκαλεί αδυναμία των εθελοντών αιμοδοτών να προσφέρουν αίμα με αποτέλεσμα τη σοβαρή διαταραχή στην πραγματοποίηση των προγραμματισμένων μεταγγίσεων αίματος και ταυτόχρονα αίσθημα αγωνίας και ανασφάλειας στους θαλασσαιμικούς πάσχοντες.

Η αναβολή της προγραμματισμένης μετάγγισης ή η μετάγγιση με μικρότερη ποσότητα αίματος, διαταράσσει τις καθημερινές δραστηριότητες του πάσχοντα και αποτελεί σοβαρό κίνδυνο για την υγεία του.

Οι αιμοδότες που επιθυμούν να προσφέρουν αίμα μπορούν να προσέρχονται στο χώρο της αιμοδοσίας από την κεντρική είσοδο της Πολυμέρη.

Ώρες λειτουργίας Υπηρεσίας Αιμοδοσίας Αχιλλοπούλειου Νοσοκομείου Βόλου, Καθημερινά: 8.30-13.30 και 17.30-20.00 Σάββατο: 9.00-13.00 Τηλέφωνο επικοινωνίας Υπηρεσίας Αιμοδοσίας 2421351734.

Πηγήhttps://magnesianews.gr

Related posts

Ο Πρώτος Γαστρονομικός Διαγωνισμός Για Άτομα Με Αναπηρία

xristiana

Window Comics: Δημιουργοί κόμικς από όλο τον κόσμο σχεδιάζουν για την κλιματική αλλαγή

xristiana

5ος αγώνας δρόμου Μουσούρων

xristiana