ΚεντρικήΟμορφιά

Λευκά ρούχα: Πώς να αφαιρέσετε με ευκολία τρεις βασικούς λεκέδες

2/1/2022

Με προϊόντα που έχετε ήδη στο σπίτι.

Τίποτα δεν είναι πιο κλασικό και δροσερό όπως ένα total white σύνολο. Ακόμη και στην καρδιά του χειμώνα. Μπορεί να σας βοηθήσει να ξεχωρίσετε μέσα στο πλήθος και, επίσης, να φαίνεστε αβίαστα κομψή. Το μόνο δυσάρεστο με τα λευκά ρούχα είναι ότι συχνά δεν φαίνονται τόσο φωτεινά ή ζωντανά μετά από μερικές πλύσεις, καθώς και το γεγονός ότι λεκιάζουν εύκολα. Ωστόσο, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε καθώς μπορείτε να αφαιρέσετε τους λεκέδες από αυτά εύκολα και αποτελεσματικά με προϊόντα που έχετε ήδη στο σπίτι.

Λευκά ρούχα

Λεκέδες λίπους

Η απλή λευκή κιμωλία είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο για χρήση όταν εργάζεστε με λεκέδες λίπους, αναφέρει το byrdie.com. Άλλες ουσίες όπως η μαγειρική σόδα μπορούν, επίσης, να βοηθήσουν στην απορρόφηση του λίπους. Επεξεργαστείτε το ρούχο πασπαλίζοντας μαγειρική σόδα στον λεκέ και αφήστε την να καθίσει για περίπου 10 λεπτά. Στη συνέχεια τρίψτε με ένα απαλό σφουγγάρι. Ελέγξτε εάν ο λεκές έχει αφαιρεθεί. Εάν όχι, επαναλάβετε. Μπορείτε επίσης να αφαιρέσετε τους λεκέδες λίπους και με σαπούνι πιάτων. Χρησιμοποιήστε μερικές σταγόνες σαπούνι με ζεστό νερό και στη συνέχεια πλύνετε στο χέρι. Ξεπλύνετε και επαναλάβετε αν χρειάζεται.

Λευκά ρούχα

Κρασί: Κόκκινοι και ροζ λεκέδες

Υπάρχουν πολλές επιλογές για να αφαιρέσετε λεκέδες από κρασί. Ξεκινήστε με το να μουσκέψετε το λεκέ σε κρύο νερό. Στη συνέχεια, στεγνώστε το και με ένα λευκό πανί προσπαθήστε να απορροφήσετε οποιοδήποτε σημάδι έμεινε από το κρασί. Ρίξτε αλάτι και αφήστε το να καθίσει για πέντε λεπτά. Ξεπλύνετε με κρύο νερό και σκουπίστε το για άλλη μια φορά με το πανί. Εάν ο λεκές έχει αφαιρεθεί, πλύνετε όπως θα κάνατε συνήθως χρησιμοποιώντας το απορρυπαντικό σας. Μπορείτε, επίσης, να αντικαταστήσετε το αλάτι με τη μαγειρική σόδα.

λευκό μπλουζάκι

Λεκέδες από τρόφιμα

Οι περισσότεροι λεκέδες φαγητού απαιτούν μούλιασμα με κρύο νερό, οπότε ξεκινήστε από εκεί. Είναι μια πιο ασφαλής κίνηση από το ζεστό, καθώς το ζεστό μπορεί μερικές φορές να δημιουργήσει μεγαλύτερο λεκέ ανάλογα με το ύφασμα, αναφέρει το byrdie.com. Ένα εξαιρετικό καθαριστικό πολλαπλών χρήσεων είναι η ανάμειξη ενός μέρους νερού με δύο μέρη λευκού ξιδιού σε ένα μπουκάλι ψεκασμού. Είναι αρκετά απαλό για ευαίσθητα και το οξύ είναι αρκετά ισχυρό για να διαλύσει τους λεκέδες.

Ψεκάστε το σε λεκέδες από τρόφιμα όπως κέτσαπμουστάρδασοκολατούχο γάλα ή φρούτα. Στην περίπτωση της κέτσαπ και της μουστάρδας, σκουπίστε με μείγμα ξιδιού μέχρι να εξαφανιστεί ο λεκές και στη συνέχεια πλύνετε με απορρυπαντικό ρούχων. Για τους υπόλοιπους λεκέδες, ψεκάστε το μείγμα ξιδιού και αφήστε το να καθίσει για 20- 30 λεπτά και στη συνέχεια πλύνετε ως συνήθως.

Έξτρα tip: Μην βάζετε τα ρούχα σας στο στεγνωτήριο μέχρι να βεβαιωθείτε ότι ο λεκές έχει φύγει τελείως.

Πηγή: https://www.newsbeast.gr

Πηγή φωτογραφιών: https://www.newsbeast.gr

Related posts

Ο Δήμος Αγίου Δημητρίου γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Χορού

xristiana

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων

xristiana

Καιρός: Νεφώσεις και περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας

xristiana