ΚεντρικήΠεριβάλλον

Η ΕΕ μπορεί να χάσει στόχους εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα χωρίς καλύτερα κτίρια

18/1/2022

Η Ευρώπη δεν θα επιτύχει τον στόχο της για μηδενικές εκπομπές άνθρακα έως το 2050, εάν οι χώρες δεν υιοθετήσουν πιο αυστηρές και συνεπείς απαιτήσεις για τα κτίρια, κατέληξε μια μελέτη από κορυφαίο ερευνητικό κέντρο ενέργειας.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, τα κτίρια ευθύνονται για το ένα τρίτο των άμεσων και έμμεσων εκπομπών που σχετίζονται με την ενέργεια, σύμφωνα με εκτιμήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που έχει στοχεύσει τη βιομηχανία για μεταρρύθμιση.

Έχει ήδη προτείνει αναθεωρήσεις της Οδηγίας για την Ενεργειακή Απόδοση των Κτιρίων, συμπεριλαμβανομένων των ελάχιστων προτύπων ενεργειακής απόδοσης.

Το σχέδιο είναι σημάδι «ενθαρρυντικών αλλαγών», αλλά αυτό που χρειάζεται είναι «όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ να γίνουν πιο φιλόδοξα» ή «οι μειώσεις της ενέργειας και των εκπομπών άνθρακα στον κτιριακό τομέα είναι πιθανό να υπολείπονται στην προσπάθεια επίτευξης των στόχων απαλλαγής από τις εκπομπές CO2 της Ευρώπης το 2050 », δήλωσε ο Oliver Rapf, εκτελεστικός διευθυντής του Buildings Performance Institute Europe.

Τα πρότυπα για την κατασκευή διαφέρουν πολύ μεταξύ των κρατών μελών και μέχρι στιγμής κανένα δεν έχει ορίσει προθεσμία για την επίτευξη των καθαρών μηδενικών επιπέδων ενέργειας και άνθρακα, σύμφωνα με ανάλυση της BPIE, η οποία εξέτασε τις πολιτικές στις μεγαλύτερες χώρες της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας, της Γαλλίας και της Ιταλίας.

Πηγή: https://www.naftemporiki.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Δήμος Αθηναίων: Υπαίθρια Ομαδική Εικαστική Έκθεση Κατά Της Ενδοοικογενειακής Και Έμφυλης Βίας

xristiana

Πρεμιέρα στη Θεσσαλονίκη για τις εκθέσεις Philoxenia – Hotelia – Real Estate Expo North

xristiana

Δωρεάν Τεστ Παπ Στον Δήμο Θεσσαλονίκης Με Αφορμή Την Παγκόσμια Ημέρα Της Γυναίκας

xristiana