Ζυμαρικά στο φούρνο με σπανάκι και τυρί ρικότα

32

8/1/2022

Υλικά

  • 450 γρ. ζυμαρικά
  • 1 1/4 φλ. τσαγιού κατεψυγμένο σπανάκι, αποψυγμένο και στυμμένο
  • 1/2 φλ. τσαγιού φύλλα βασιλικού, χοντροκομμένα
  • 1 φλ. τσαγιού τυρί ρικότα
  • 1/2 φλ. τσαγιού τυρί κρέμα
  • 2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
  • 5 κ. σ. παρμεζάνα ψιλοτριμμένη
  • 2 σκελίδες σκόρδου, χοντροκομμένες
  • 1 κ. γλ. αλάτι
  • 1/4 κ. γλ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 1/4 κ. γλ. αλεσμένο μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση

Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 230 βαθμούς και λαδώστε ελαφρώς ένα ταψί.

Βήμα 2
Βράστε τις πένες σε αλατισμένο νερό al dente, σουρώστε και αφήστε στην άκρη.

Βήμα 3
Σε έναν επεξεργαστή τροφίμων ανακατέψτε το σπανάκι με τον βασιλικό, τη ρικότα, το τυρί κρέμα, την κρέμα γάλακτος, 3 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα, το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο.

Βήμα 4
Προσθέστε το μείγμα με το σπανάκι στα ζυμαρικά και ανακατέψτε καλά. Μεταφέρετε στο έτοιμο ταψί, γαρνίρετε με την υπόλοιπη παρμεζάνα και ψήστε για περίπου 20 λεπτά.

Βήμα 5
Αφήστε να κρυώσουν για λίγα λεπτά και μετά σερβίρετε.

Πηγή: https://www.newsbeast.gr