ΚεντρικήΜαγειρική

Ζυμαρικά στο φούρνο με σπανάκι και τυρί ρικότα

8/1/2022

Υλικά

  • 450 γρ. ζυμαρικά
  • 1 1/4 φλ. τσαγιού κατεψυγμένο σπανάκι, αποψυγμένο και στυμμένο
  • 1/2 φλ. τσαγιού φύλλα βασιλικού, χοντροκομμένα
  • 1 φλ. τσαγιού τυρί ρικότα
  • 1/2 φλ. τσαγιού τυρί κρέμα
  • 2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
  • 5 κ. σ. παρμεζάνα ψιλοτριμμένη
  • 2 σκελίδες σκόρδου, χοντροκομμένες
  • 1 κ. γλ. αλάτι
  • 1/4 κ. γλ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 1/4 κ. γλ. αλεσμένο μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση

Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 230 βαθμούς και λαδώστε ελαφρώς ένα ταψί.

Βήμα 2
Βράστε τις πένες σε αλατισμένο νερό al dente, σουρώστε και αφήστε στην άκρη.

Βήμα 3
Σε έναν επεξεργαστή τροφίμων ανακατέψτε το σπανάκι με τον βασιλικό, τη ρικότα, το τυρί κρέμα, την κρέμα γάλακτος, 3 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα, το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο.

Βήμα 4
Προσθέστε το μείγμα με το σπανάκι στα ζυμαρικά και ανακατέψτε καλά. Μεταφέρετε στο έτοιμο ταψί, γαρνίρετε με την υπόλοιπη παρμεζάνα και ψήστε για περίπου 20 λεπτά.

Βήμα 5
Αφήστε να κρυώσουν για λίγα λεπτά και μετά σερβίρετε.

Πηγή: https://www.newsbeast.gr

Related posts

Στη Βαλένθια οργανώνουν «φροντιστήρια» για την αντιμετώπιση της ζέστης

xristiana

«Ο Άνθρωπος που Αγαπούσε τον Ίνγκβε» από το Cine Δράση

xristiana

«ΘΕΣΣΤΙΒΑΛΑΚΙ» 3ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Παιδικών Θεατρικών Ομάδων

xristiana