ΚεντρικήΚοινωνικά

Εθελοντική Αιμοδοσία Στην Ν. Αλικαρνασσό

5/1/2022

Εθελοντική Αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 05/01/2022 στον προαύλιο χώρο του I.N Αγίου Νικολάου και ώρες 16:30 – 19:30. Την αιμοδοσία διοργανώνει ο Παγκρήτιος Σύνδεσμος Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος «Αιματοκρήτης» με τη στήριξη της Ενορίας του Αγίου Νικολάου και τη συνεργασία της  κινητής μονάδας αιμοδοσίας του ΠΑΓΝΗ.  

Αίμα μπορούν να δώσουν όλοι οι υγιείς άνδρες και γυναίκες από 18-65 ετών. Πρέπει να είναι ξεκούραστοι, να έχουν περάσει δύο ώρες από το μεσημεριανό φαγητό και να έχουν μαζί τους την αιμοδοτική τους κάρτα ή το ΑΜΚΑ και την αστυνομική τους ταυτότητα.  

Σημαντικό είναι ότι ο «Αιματοκρήτης» και οι συνεργαζόμενοι φορείς δε διαθέτουν τράπεζα αίματος, ούτε διαχειρίζονται το αίμα που συλλέγεται.  

Οι αιμοδότες έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν τις μονάδες που έχουν προσφέρει σε περίπτωση μελλοντικής ανάγκης σε αίμα, δικής τους ή οικείων τους προσώπων. Επίσης, στον χώρο της αιμοδοσίας μπορεί να γίνει αίτηση για έκδοση ηλεκτρονικής κάρτας για όσους αιμοδότες δεν την έχουν ακόμη προμηθευτεί. 

Δεν απαιτείται περίοδος αποκλεισμού για τους αιμοδότες που έχουν εμβολιαστεί έναντι της COVID-19 με την προϋπόθεση ότι αισθάνονται καλά μετά τον εμβολιασμό. Σε περίπτωση ήπιων αντιδράσεων πρέπει να περιμένουν 7 ημέρες μετά την πάροδο των συμπτωμάτων.  

Σε περίπτωση νόσησης με COVID-19 πρέπει να έχουν παρέλθει 28 ημέρες μετά την αποδρομή των συμπτωμάτων για να δώσει κάποιος αίμα. Δεν πρέπει να προσέρχονται στην αιμοδοσία άτομα με οποιοδήποτε σύμπτωμα λοίμωξης αναπνευστικού ή πρόσφατης επαφής με ύποπτο ή επιβεβαιωμένο περιστατικό COVID-19. 

Για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία ή απορία παρακαλούμε επικοινωνήστε με τον “Αιματοκρήτη” στα τηλέφωνα 6978-247010, 2810-239773 email aimatocritis@hotmail.com www.aimatocritis.gr ή τις αρμόδιες υπηρεσίες αιμοδοσίας.

Πηγή: https://www.cretalive.gr

Related posts

Στην Καλαμαριά Το 3ο Πανελλήνιο Αντάμωμα Μικρασιατών

xristiana

Γραβάτα: Πώς να φορέσετε το απόλυτα θηλυκό αξεσουάρ για φέτος

xristiana

Ο συνδυασμός ασκήσεων που μειώνει τον κίνδυνο καρδιαγγειακών και καρκίνου

xristiana