ΚεντρικήΚοινωνικά

ΕΑΟΜ-ΑμεΑ: Η χρηματοδότηση από το στοίχημα, ανάσα για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό

12/1/2022

Η ΕΑΟΜ-ΑμεΑ χαιρετίζει τη λειτουργία του θεσμικού πλαισίου, βάσει του οποίου για πρώτη φορά οι εθνικές ομάδες που αντιστοιχούν σε Παραολυμπιακές ομοσπονδίες καθώς και τα αθλητικά σωματεία ΑμεΑ, λαμβάνουν χρηματοδότηση από το ποσοστό του στοιχήματος.


Η πρωτοβουλία της Κυβέρνησης και του Υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, μέσω της διανομής ποσού 31 εκατ. ευρώ ως προκαταβολή, δημιουργεί τις προϋποθέσεις για αναβάθμιση και ανάπτυξη του αθλητισμού των ατόμων με αναπηρίες, αλλά και ολόκληρου του ερασιτεχνικού αθλητισμού, που ουσιαστικά αποτελεί τη βάση του οικοδομήματος που πρεσβεύουμε και υπηρετούμε.

Με αυτήν την χρηματοδότηση, αισθανόμαστε ότι μπορούμε να πορευτούμε ακόμα πιο ισχυροί και με περισσότερη άνεση σε μια αγωνιστική χρονιά ιδιαίτερα δύσκολη και απαιτητική.

Επιπροσθέτως, νιώθουμε ότι το θεσμικό πλαίσιο που δημιουργήθηκε, μας ισχυροποιεί και σε διεθνές επίπεδο, δεδομένου ότι πλέον η φαρέτρα του ελληνικού αθλητισμού, έχει περισσότερα όπλα για να μπορέσει να αντιμετωπίσει αγωνιστικές προκλήσεις, τις οποίες ενδεχομένως στο παρελθόν δεν θα μπορούσαμε να αντεπεξέλθουμε.

Η χρηματοδότηση από την φορολογία των κερδών του στοιχήματος αποτελεί ανάσα για τον αθλητισμό και ειδικά για μια πολυομοσπονδία όπως είναι η ΕΑΟΜ-ΑμεΑ, η οποία σε καθημερινή βάση λειτουργεί στο «κόκκινο», με πολλές ανάγκες αλλά και υποχρεώσεις σε όλα τα επίπεδα.

Πηγήhttps://www.novasports.gr

Related posts

Ευρώπη: Eπιτακτική η ανάγκη για τρόπους αποθήκευσης της ενέργειας (πίνακες)

xristiana

Το «Άσυλο Του Παιδιού» Διοργανώνει Πασχαλινή Εορταγορά Και Πασχαλινό Τσάι

xristiana

“Δώρο & Γέφυρα Ζωής”: Έρχεται στις Σέρρες το 2ο Συνέδριο για τη δωρεά οργάνων

xristiana