ΚεντρικήΚοινωνικά

Δωρεάν μαθήματα σκι σε παιδιά ΑμΕΑ στο χιονοδρομικό κέντρο Σελίου

13/1/2022

Η καλή είδηση της ημέρας αφορά τα παιδιά ΑμΕΑ που μπορούν πλέον να κάνουν δωρεάν μαθήματα σκι στο χιονοδρομικό κέντρο Σελίου.

ΜΙΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΧΑΡΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗ ΜΑΓΕΙΑ ΤΟΥ ΣΚΙ

«Το χιόνι το αγαπούν σχεδόν όλοι και εμείς σκεφτήκαμε ότι μπορούν να το χαρούν και όλοι. Εκπαιδευτές και μέλη της διοίκησης θα προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας ώστε να κατέβουν πίστες ή να κάνουν και κάποιο άλλο άθλημα τα παιδιά με ειδικές ανάγκες που έρχονται εδώ με τις οικογένειές τους και στων οποίων τα μάτια βλέπουμε τη λαχτάρα να κάνουν σκι», εξηγεί ο πρόεδρος του εθνικού χιονοδρομικού κέντρου Σελίου Γιώργος Μιχαλιάς, μιλώντας στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Με τη βοήθεια των δέκα εκπαιδευτών, τα παιδιά θα ανέβουν στο κάθισμα του τελεφερίκ, θα βάλουν τα ειδικά πέδιλα και θα κάνουν σκι σε μια από τις πίστες, απολαμβάνοντας την εναέρια διαδρομή, πάντα υπό την καθοδήγηση και επίβλεψη των ειδικών. «Είναι μια διαδρομή 24-28 λεπτών κι όσοι την έχουν κάνει, μιλούν με ενθουσιασμό και δεν μπορούν παρά να μην χρησιμοποιούν εγκωμιαστικά λόγια για τις χιονισμένες πλαγιές και τον λαμπερό ήλιο που συνήθως συμπληρώνει το σκηνικό», λέει ο πρόεδρος του χιονοδρομικού κέντρου Σελίου.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΕΛΙΟΥ

Το Εθνικό Χιονοδρομικό Κέντρο Σελίου είναι το πρώτο οργανωμένο χιονοδρομικό κέντρο της χώρας. Λειτουργεί από το 1934, χρονιά που διοργανώθηκαν οι πρώτοι πανελλήνιοι αγώνες χιονοδρομίας. Βρίσκεται σε υψόμετρο 1530 και η ψηλότερη κορυφή είναι κοντά στα 2000 μέτρα. Διαθέτει πολλούς και σύγχρονους αναβατήρες για την άνετη και γρήγορη εξυπηρέτηση των σκιέρ, μεγάλη ποικιλία στίβων με πίστες για τουριστική και αθλητική χιονοδρομία, παιδικές χαρές, πίστες δρόμων αντοχής με δυνατότητα διεξαγωγής διεθνών αγώνων όπου η ταυτόχρονη και άνετη άθληση χιλιάδων χιονοδρόμων είναι καθημερινότητα.

Πηγή: https://www.infokids.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Ημερίδα Επαγγελματικού Προσανατολισμού στο Δήμο Χερσονήσου

xristiana

Το αλεύρι μπαμπού στη διατροφή, τα οφέλη του και μια συνταγή για pancakes

xristiana

Εβδομάδα του Εκπαιδευτικού από τη Microsoft

xristiana