ΚεντρικήΚοινωνικά

Διαδικτυακό Συνέδριο: «Η Διδασκαλία της Ελληνικής Γλώσσας στο Σύγχρονο Σχολείο»

17/1/2022

Το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου, του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και  Νεολαίας, διοργανώνει διήμερο συνέδριο, με θέμα: «Η Διδασκαλία της ΕλληνικήςΓλώσσας στο Σύγχρονο Σχολείο». Το Συνέδριο θα διεξαχθεί διαδικτυακά, στις 10 και 11 Φεβρουαρίου 2022 σε απογευματινό χρόνο, και απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς όλων των  σχολικών βαθμίδων, φοιτητές/φοιτήτριες, ερευνητές/ερευνήτριες, ακαδημαϊκούς κ.ά. 

Το Συνέδριο εστιάζει σε ζητήματα διδακτικής και διδασκαλίας της ελληνικής γλώσσας στο  σύγχρονο εκπαιδευτικό περιβάλλον. Απώτερος στόχος του Συνεδρίου είναι η συζήτηση σχετικών προοπτικών και εφαρμογών, στον ευρύτερο ελληνόφωνο χώρο. Στο Συνέδριο  έχουν προσκληθεί ομιλητές/ομιλήτριες από διαφορετικά συγκείμενα, με έργο συναφές με τη  διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας. 

Για το πρόγραμμα του Συνεδρίου και περισσότερες πληροφορίες (ομιλητές/ομιλήτριες, περιλήψεις κ.ά.), παρακαλείστε όπως επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Συνεδρίου: https://bit.ly/didaskalia_ellinikis_glossas

Όσοι και όσες επιθυμούν να συμμετάσχουν στο Συνέδριο και έχουν λογαριασμό στο  διαδικτυακό περιβάλλον εγγραφών του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου (https://www.pi-eggrafes.ac.cy) χρειάζεται να υποβάλουν δήλωση συμμετοχής στην κατηγορία «Ημερίδες Συνέδρια». Υπενθυμίζεται ότι για τη διαδικασία υποβολής δηλώσεων συμμετοχής στο  διαδικτυακό περιβάλλον εγγραφών του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου είναι απαραίτητη η  επικαιροποίηση των προσωπικών στοιχείων. Σχετικές οδηγίες μπορούν να εντοπιστούν στην  ιστοσελίδα του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου («Διαχείριση προφίλ»: https://myprofile.pi.ac.cy/). 

Όσοι και όσες επιθυμούν να συμμετάσχουν στο Συνέδριο και δεν έχουν λογαριασμό στο  διαδικτυακό περιβάλλον εγγραφών του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου Κύπρου χρειάζεται να  υποβάλουν δήλωση συμμετοχής στον σύνδεσμο: https://bit.ly/ellini-glossa-eggrafes 

Οι εγγραφές στο Συνέδριο ξεκινούν στις 13 Ιανουαρίου 2022 και λήγουν στις 7 Φεβρουαρίου 2022. O σύνδεσμος για παρακολούθηση θα κοινοποιηθεί, μέσω ηλεκτρονικού  ταχυδρομείου, πριν την έναρξη του Συνεδρίου. Σημειώνεται ότι η συμμετοχή θα είναι δωρεάν και ότι στους/στις συμμετέχοντες/συμμετέχουσες θα αποσταλεί πιστοποιητικό παρακολούθησης. 

Για οποιεσδήποτε επιπρόσθετες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Λειτουργό  του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, δρα Σπύρο Σοφοκλέους  (ηλ. διευθ.: sofokleous.s@cyearn.pi.ac.cy).

Πηγή: https://www.eduguide.gr

Related posts

Diamond Lips: Το hack για πιο ζουμερά χείλη που έχει γίνει viral στο TikTok

xristiana

Καρκίνος: Το φυσικό «παυσίπονο» που μειώνει τον κίνδυνο μετάστασης και θανάτου

xristiana

ΕΣΑμεΑ: Παράταση Αιτήσεων Στα Επιδοτούμενα Προγράμματα Επαγγελματικής Κατάρτισης Νέων

xristiana