ΚεντρικήΚοινωνικά

Διαδικτυακά Το Συνέδριο Για Την Ψυχική Υγεία Post Covid-19

19/1/2022

To Συνέδριο για την Ψυχική Υγεία διοργανώνεται από το Health Daily και τη BOUSSIAS στις 26 Ιανουαρίου διαδικτυακά σε μια περίοδο που η ψυχική υγεία βρίσκεται για άλλη μια φορά στο προσκήνιο.

Μετά τη δεκαετή και πλέον δημοσιονομική κρίση και την ύφεση, που είχε δραματικές συνέπειες στον ψυχισμό των Ελλήνων, η πανδημία Covid-19 επέβαλε βίαιες ψυχικές προσαρμογές, δημιούργησε πρόσθετο φόβο, απομόνωση και αίσθημα ανασφάλειας, και σκέπασε τη ζωή πολλών εκατομμυρίων ανθρώπων, νέων και οικογενειών με τον μανδύα δύσκολων συναισθημάτων, ωθώντας πολλούς ειδικούς να κάνουν λόγο για απώλεια ψυχικής ισορροπίας σε μια ολόκληρη γενιά.

Ήδη πριν από την πανδημία της COVID-19, η κατάσταση της ψυχικής υγείας του πληθυσμού στην Ευρώπη αποτελούσε αιτία ανησυχίας. Τα προβλήματα ψυχικής υγείας επηρεάζουν περίπου 84 εκατομμύρια άτομα σε ολόκληρη την ΕΕ, ενώ εκτιμάται ότι το συνολικό κόστος της κακής ψυχικής υγείας υπερβαίνει το 4% του ΑΕΠ (πάνω από 600 δισ. ευρώ) στις 28 χώρες της ΕΕ. Σε μια περίοδο που η κατάσταση της ψυχικής υγείας του πληθυσμού δείχνει να έχει επιδεινωθεί το συνέδριο επιχειρεί να φωτίσει επιμέρους πλευρές και δυσλειτουργίες αλλά και όσα θα “κληροδοτήσει” η πανδημία στην επόμενη μέρα.

Το συνέδριο θα επιχειρήσει να αγγίξει και πτυχές της αξιοποίησης και ορθολογικής κατανομής των πόρων που θα απορροφήσει η Υγεία μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης, του ΕΣΠΑ αλλά και του ΠΔΕ. Η αξιοποίηση όλων αυτών των πόρων είναι ιδιαίτερα σημαντική για την αντιμετώπιση των διαρθρωτικών, αναπτυξιακών και κοινωνικών προβλημάτων της χώρας και αποτελεί σημαντικό παράγοντα καταπολέμησης του κοινωνικού αποκλεισμού που συνεπάγονται οι ψυχιατρικές παθήσεις και ενίσχυσης του συστήματος κοινωνικής πρόνοιας.

Στο συνέδριο θα συμμετάσχει η Υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη, ενώ ομιλία θα απευθύνει και ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος, Ψυχίατρος, Ευρωβουλευτής, Μέλος διακομματικής ομάδας ευρωβουλευτών για την ψυχική υγεία για να μας μεταφέρει τα νεότερα σε ότι αφορά τον Ευρωπαϊκό Σχεδιασμό για την Ψυχική Υγεία. Συμμετέχουν καταξιωμένοι επιστήμονες ψυχικής υγείας από Ελλάδα και Ευρώπη. Δείτε αναλυτικότερα τους ομιλητές εδώ

Βασικά θέματα Συζήτησης:

• Εξελίξεις στην Ψυχική Υγεία σε Ευρωπαϊκό Επίπεδο στην περίοδο της Πανδημίας
• Αξιοποίηση και Ορθολογική Κατανομή των Πόρων του ΕΣΠΑ & του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ανάκαμψης για την Ψυχική Υγεία
• Κατάθλιψη: Αντιμετώπιση μιας Σιωπηλής Πανδημίας
• Νόσος Alzheimer & Άνοια: Συννοσηρότητες στην Ψυχική Υγεία
• Ηλεκτρονική Υγεία στην υπηρεσία των ασθενών

Πάρετε μέρος όπου και αν βρίσκεστε και δηλώστε το παρόν σε έναν διάλογο που μας αφορά όλους! Για περισσότερες πληροφορίες και για να δηλώσετε συμμετοχή επισκεφθείτε το www.mentalhealthconference.gr

Πηγή: https://www.onmed.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Τα χείλη σου χρειάζονται ενυδάτωση με τόσο κρύο – Συνταγή για lip balm

xristiana

Κορονοϊός: Στα σκαριά το πρώτο τεστ αίματος που θα μπορεί να προβλέψει ποιος κινδυνεύει να πάθει long covid

xristiana

Μουσικοθεατρική παράσταση αφιερωμένη στη ζωή του αείμνηστου Μίκη Θεοδωράκη

xristiana