ΚεντρικήΟμορφιά

Αποτρίχωση – Η καλύτερη μέθοδος για κάθε σημείο του σώματος

20/1/2022

Σε ό,τι αφορά την αποτρίχωση σώματος, υπάρχουν πολλές μέθοδοι για να διαλέξετε – κάποιες από αυτές μόνιμες και άλλες προσωρινές.

Δείτε τι επιλογές έχετε και, στη συνέχεια, αποφασίστε ποια λειτουργεί καλύτερα για εσάς:

Ξύρισμα

Το ξύρισμα είναι μία από τις φθηνότερες και πιο προσιτές μεθόδους αποτρίχωσης. Είναι επίσης μια σχετικά γρήγορη διαδικασία, με το αποτέλεσμα ωστόσο να διαρκεί για ένα το πολύ δύο 24ωρα. Το μεγαλύτερο μειονέκτημα είναι πιθανώς οι τρίχες που μεγαλώνουν προς τα μέσα.

Ιδανικό για: Πόδια, μασχάλες και πιθανώς τη γραμμή του μπικίνι, αλλά αυτό το τελευταίο μόνο αν δεν είστε επιρρεπείς σε ερεθισμούς και κοψίματα.

Κίνδυνοι: Τα κοψίματα είναι μια πιθανότητα αν δεν είστε προσεκτικοί, όπως και η θυλακίτιδα – μια βακτηριακή λοίμωξη που προκαλείται από το ξύρισμα.

Tip: Χρησιμοποιείτε ένα κοφτερό ξυράφι με πολλές λεπίδες σχεδιασμένο ειδικά για γυναίκες και ένα ποιοτικό gel ξυρίσματος. Ξυρίστε προς την κατεύθυνση που μεγαλώνουν οι τρίχες σας.

Αποτρίχωση με κερί

Η αποτρίχωση με κερί λειτουργεί εφαρμόζοντας ζεστό, λιωμένο κερί σε λωρίδες και τραβώντας τις τρίχες προς την αντίθετη κατεύθυνση. Η θερμότητα προκαλεί διαστολή των τριχοθυλακίων, βοηθώντας τις τρίχες να ξεκολλήσουν. Διαρκεί μέχρι 4 εβδομάδες καθώς η τρίχα αφαιρείται από τη ρίζα.

Ιδανική για: Πόδια, χέρια, άνω χείλος και μάγουλα, περιοχή μπικίνι

Κίνδυνοι: Η μεγαλύτερη αιτία ανησυχίας με την αποτρίχωση με κερί είναι ο κίνδυνος βακτηριακής μόλυνσης. Η πιθανότητα να συμβεί αυτό είναι σημαντικά μεγαλύτερη όταν βυθίσουμε το ξυλάκι εφαρμογής ξανά στο κερί.

TipΓια να αφαιρεθούν και να μην σπάσουν οι τρίχες, πρέπει να αφήσετε τα μαλλιά να μεγαλώσουν σε μήκος περίπου 8 χιλιοστών.

Sugaring

Το sugaring λειτουργεί εφαρμόζοντας μία πάστα σε φυσική θερμοκρασία η οποία αποτελείται από χυμό λεμονιού, νερό και ζάχαρη, τραβώντας τις τρίχες προς την κατεύθυνση που φυτρώνουν. Όταν γίνεται σωστά, μπορεί να δώσει αποτελέσματα παρόμοια με την αποτρίχωση με κερί.

Ιδανική για: Οπουδήποτε μπορείτε να κάνετε αποτρίχωση

Κίνδυνοι: Μπορεί να υπάρχει πιθανότητα ελαφριάς ερυθρότητας και εξογκωμάτων, αλλά λόγω της πιο ήπιας λύσης, το sugaring μπορεί να είναι καλύτερη επιλογή για άτομα με ευαίσθητο δέρμα.

Κλωστή

Χρησιμοποιείτε κλωστή για να τραβήξετε και να αφαιρέσετε κοντές πολλές τρίχες από τη ρίζα. Μπορεί να ακούγεται απλό, αλλά η κλωστή απαιτεί αρκετή ακρίβεια και είναι καλύτερο να προορίζεται για περίπλοκες περιοχές. Αν γίνει σωστά η κλωστή, τα αποτελέσματα διαρκούν για περίπου 6 εβδομάδες.

Ιδανική για: Φρύδια, άνω χείλος

Κίνδυνοι: Επειδή πολλές τρίχες αφαιρούνται ταυτόχρονα από τη ρίζα, η κλωστή μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό. Αλλά εξακολουθεί να είναι αρκετά υγιεινή και ασφαλής, ακόμη και για άτομα με ευαίσθητο δέρμα.

Tip: Αποφύγετε να αγγίζετε την αποτριχωμένη περιοχή για 2-4 ώρες μετά και εφαρμόστε ένα ψυκτικό gel.

Laser

Η αποτρίχωση με λέιζερ χρησιμοποιεί φωτεινή ενέργεια για να καταστρέψει ή να βλάψει μόνιμα τους θύλακες των τριχών, αποτρέποντας τη μελλοντική ανάπτυξη της τρίχας. Είναι η πιο ακριβή μέθοδος αποτρίχωσης, αλλά και η αποτελεσματική μακροχρόνια. Επίσης, είναι κατάλληλη για όλα τα χρώματα και τους τύπους δέρματος. Με 6-8 εφαρμογές οι περισσότεροι άνθρωποι βλέπουν μείωση της τριχοφυΐας κατά 70%. Άλλοι έχουν μόνιμα αποτελέσματα, ενώ άλλοι μπορεί να έχουν κάποια αναγέννηση.

Ιδανική για: Η αποτρίχωση με laser λειτουργεί οπουδήποτε στο σώμα, αλλά συνήθως εφαρμόζεται σε μεγαλύτερες περιοχές όπως πόδια, πλάτη, χέρια και γραμμή του μπικίνι.

Κίνδυνοι: Αν γίνει λανθασμένα ή στα χέρια κάποιου άπειρου, μπορεί να προκαλέσει εγκαύματα, ακόμη και αλλαγές στη χρωστική ουσία του δέρματος. Είναι σημαντικό επομένως να πραγματοποιείται από έναν επαγγελματία που είναι εκπαιδευμένος στη χρήση της συσκευής και έχει εκτεταμένες γνώσεις σχετικά με το δέρμα.

Φωτόλυση (IPL)

Το IPL χρησιμοποιεί φως ευρέως φάσματος με ποικίλα μήκη κύματος. Ενώ αυτό σημαίνει ότι μπορούν να αφαιρεθούν μεγαλύτερες περιοχές τρίχας, η φωτεινή ενέργεια είναι λιγότερο στοχευμένη, πιο αδύναμη και πιο διασκορπισμένη. Συνήθως απαιτούνται περίπου 10-15 συνεδρίες για να έχετε τα ίδια αποτελέσματα της αποτρίχωσης με λέιζερ.

Ιδανική για: Οπουδήποτε μπορείτε να κάνετε λέιζερ

Κίνδυνοι: Επειδή το IPL δεν είναι τόσο στοχευμένο, υπάρχει ο κίνδυνος πρόκλησης βλάβης στους περιβάλλοντες ιστούς. Τα άτομα με πιο σκούρο δέρμα συνιστάται να αποφεύγουν το IPL καθώς οι πιθανότητες να υποστούν εγκαύματα είναι μεγαλύτερες. Οι ανοιχτόχρωμες τρίχες (ξανθές και άσπρες) επίσης δεν ανταποκρίνονται στο IPL, επειδή δεν υπάρχει αρκετή μελανίνη.

Πηγή: https://www.vita.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

«Η Αγωγή Του Λόγου»: Επιμορφωτικό Εργαστήριο Ορθοφωνίας Και Κινησιολογίας

xristiana

Εθελοντική Αιμοδοσία Στο Δήμο Ωραιοκάστρου

xristiana

Ένα μοναδικό οδοιπορικό στις στιγμές του Θείου Πάθους και της Ανάστασης παρουσιάζεται στη Μεταμόρφωση

xristiana