ΚεντρικήΥγεία

Αδυνάτισμα: Με ποια βότανα θα επιταχύνετε το αποτέλεσμα (εικόνες)

9/1/2022

Αν προσπαθείτε να χάσετε βάρος, εκτός από διατροφή και άσκηση, μπορείτε να εντάξετε στην καθημερινότητά σας και τα παρακάτω βότανα.

Τα συγκεκριμένα βότανα παρέχουν ένζυμα και βιταμίνες που ενεργοποιούν τα όργανα που επεξεργάζονται το λίπος (π.χ. τη χοληδόχο κύστη, που ρευστοποιεί τα λίπη), αλλά και τις απεκκριτικές οδούς του οργανισμού.

Εξυπακούεται ότι τα βότανα δεν αποτελούν πανάκεια, αλλά ένα χρήσιμο συμπλήρωμα, στο πλαίσιο μιας ισορροπημένης διατροφής που πρέπει έτσι κι αλλιώς να ακολουθεί κάποιος αν θέλει να αδυνατίσει.

photo
Λουίζα: Είναι ένα από τα πιο γνωστά βότανα για την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας. Βοηθά στην αύξηση του μεταβολικού ρυθμού, στη ρύθμιση της όρεξης και στη διούρηση. Αποτελεί εξαιρετική επιλογή για όσους έχουν κατακράτηση υγρών. Η λουίζα είναι επίσης ένα καλό χαλαρωτικό.
photo
Iβίσκος: Συμβάλλει στην ομαλή λειτουργία του πεπτικού και τον καλύτερο μεταβολισμό των υδατανθράκων, των πρωτεϊνών και των λιπιδίων. Αποτελεί ιδανική επιλογή για τους υπέρβαρους που αντιμετωπίζουν πρόβλημα δυσκοιλιότητας και έχουν αυξημένα λιπίδια.
photo
Σπιρουλίνα: Είναι βότανο των ποταμών και της θάλασσας και ενδείκνυται για όσους πάσχουν από συναισθηματική υπερφαγία, καταφεύγουν δηλαδή στο φαγητό όταν δεν είναι καλά ψυχολογικά. Υπάρχει σε μορφή σκόνης και κάψουλες.
photo
Tαραξάκο: Είναι από τα πιο κοινά βότανα της Eλλάδας. Βοηθά στο μεταβολισμό των σακχάρων και των λιπών και ενδείκνυται για τους υπέρβαρους με υψηλή χοληστερίνη. Eπιπλέον, ρυθμίζει την όρεξη, συμβάλλει στην εύρυθμη λειτουργία του ήπατος και έχει καταπραϋντική δράση.

Πηγή: https://www.onmed.gr

Πηγή φωτογραφιών: https://www.onmed.gr

Related posts

8ο Panorama Charity Fun Run «Μελίνα Λαζαρίδου»

xristiana

Με αυτή την τεχνική θα μειώσετε την αρτηριακή πίεση (video)

xristiana

«Προσβάσιμος Πολιτισμός»: Εκπαιδευτικό Σεμινάριο Για Τα Στελέχη Του ΜΜΘ

xristiana