11/10/2026
Μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα και επίκαιρη εκδήλωση αναμένεται να πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή την παρουσίαση του νέου βιβλίου του π. Κωνσταντίνου Παπανικολάου, Ph.D., με τίτλο «Ορθόδοξη Κοινωνική Θεολογία της Αναπηρίας και της Χρόνιας Ασθένειας».
Την εκδήλωση συνδιοργανώνουν η Φιλόπτωχος Αδελφότης Ανδρών Θεσσαλονίκης (Φ.Α.Α.Θ.), οι Εκδόσεις Δίσιγμα και ο συγγραφέας.
Πληροφορίες Εκδήλωσης
- Ημερομηνία: Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2026
- Ώρα: 19:00
- Τοποθεσία: Αίθουσα Εκδηλώσεων της Φ.Α.Α.Θ. (Αγίας Σοφίας 38, 5ος όροφοος, Θεσσαλονίκη)
Το Πρόγραμμα της Παρουσίασης
Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί από εξέχουσες προσωπικότητες της εκκλησιαστικής, επιστημονικής και κοινωνικής ζωής της πόλης, οι οποίοι θα προσεγγίσουν το θέμα του βιβλίου μέσα από τη δική τους εξειδικευμένη ματιά.
Χαιρετισμοί:
- Γεώργιος Κωνσταντινίδης: Δικηγόρος, Αρχιμουσικός και Πρόεδρος της Φ.Α.Α.Θ.
- Νικόλαος Νίτσας: Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης.
Κεντρικός Ομιλητής:
- Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Φιλόθεος, ο οποίος θα αναπτύξει τους κεντρικούς άξονες και τη θεολογική σημασία του έργου.
Για το βιβλίο θα μιλήσουν επίσης:
- Μάγδα Τσολάκη: Ομότιμη Καθηγήτρια Νευρολογίας ΑΠΘ.
- Ολυμπία Κορδά: Ανάδοχη μητέρα παιδιού με αναπηρία.
- Δημήτρης Ανατολίτης: Παραολυμπιονίκης Άρσης Βαρών σε Πάγκο.
Τη συζήτηση και τον συντονισμό της εκδήλωσης θα διευθύνει η δημοσιογράφος και συγγραφέας Νίκη Στρατηλάτη.
Λίγα λόγια για το βιβλίο
Το έργο του π. Κωνσταντίνου Παπανικολάου αποτελεί μια σημαντική συμβολή στην ανάδειξη της κοινωνικής διάστασης της Ορθόδοξης Θεολογίας, εστιάζοντας με ευαισθησία και επιστημονική τεκμηρίωση στα κρίσιμα ζητήματα της αναπηρίας και της χρόνιας ασθένειας στη σύγχρονη εποχή.
Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη για το κοινό.

