ΚεντρικήΜαγειρική

Σούπα βελουτέ μπρόκολο

24/11/2025

Υλικά (4 μερίδες)

  • 1 πράσο
  • 2 στικ σέλερι
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 800-900 γρ. μπρόκολο
  • 1 κ.γ. εστραγκόν
  • 1/2 κ.γ. κουρκουμά
  • 50 ml λευκό κρασί
  • 400 ml γάλα καρύδας χωρίς ζάχαρη
  • 700-800 ml νερό
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • κρουτόν για το σερβίρισμα
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  • Βήμα 1: Κόβουμε το κρεμμύδι σε μεγάλα τετράγωνα, το πράσο, το σκόρδο και το σέλερι σε φέτες και μαγειρεύουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο για 2-3 λεπτά, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  • Βήμα 2: Προσθέτουμε το μπρόκολο μαζί με το λευκό κρασί μέχρι να εξατμιστεί.
  • Βήμα 3: Όταν εξατμιστεί, συνεχίζουμε με το γάλα καρύδας, το νερό και τα καρυκεύματα και βράζουμε με κλειστό καπάκι για 10-15 λεπτά.
  • Βήμα 4: Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε 1 κ.σ. ωμό ελαιόλαδο.
  • Βήμα 5: Με τη βοήθεια ενός μπίμερ πολτοποιούμε τη σούπα. Ξαναβάζουμε την σούπα στην κατσαρόλα να πάρει μια βράση για 2-3 λεπτά, την αποσύρουμε και σερβίρουμε.
  • Βήμα 6: Προσθέτουμε λίγα κρουτόν πάνω από τη σούπα και απολαμβάνουμε.

 

Related posts

Η αγάπη για την παράδοση, ενώνει τους πολιτιστικούς συλλόγους Καλαμαριάς

xristiana

ΔΥΠΑ: Ξανά στη Θεσσαλονίκη το JobReady

xristiana

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων

xristiana