ΚεντρικήΜαγειρική

Μπουκιές σπανακόπιτας με ανθότυρο

23/8/2025

Υλικά (15-20 τεμάχια)

  • 1 κούπα ανθότυρο
  • 1 αβγό και 2 ασπράδια
  • ⅔ κούπας κίτρινο τυρί με χαμηλά λιπαρά, τριμμένο
  • 2½ κούπες πίτουρο βρώμης
  • 1½ κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κεσεδάκι τυρί cottage
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
  • 1 κούπα γάλα με χαμηλά λιπαρά ή χωρίς λακτόζη
  • 250 γρ. σπανάκι
  • 3 κ.σ. φρέσκο κρεμμύδι, κομμένο σε ροδέλες
  • ½ κούπα πράσο, λεπτοκομμένο
  • ½ κούπα ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε μικρά κυβάκια
  • αλάτι, πιπέρι
  • λίγο σουσάμι

Εκτέλεση

  • Βήμα 1: Σοτάρουμε το σπανάκι μαζί με το φρέσκο κρεμμύδι, το ξερό κρεμμύδι και το πράσο σε 2 κ.σ. ελαιόλαδο για 5-7 λεπτά. Αν έχουν μείνει υγρά, σουρώνουμε το μείγμα από το σπανάκι. Στη συνέχεια, το αφήνουμε να κρυώσει μέχρι να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Βήμα 2: Σε μεγάλο μπολ ανακατεύουμε με τη σειρά: το αβγό και τα ασπράδια, το γιαούρτι, το γάλα, το πιπέρι, όλο το πίτουρο και το τριμμένο τυρί. Προσθέτουμε το ανθότυρο σε μεγάλα κομμάτια, το αλάτι και ανακατεύουμε απαλά.
  • Βήμα 3: Προσθέτουμε το σοταρισμένο σπανάκι με τα μυρωδικά και ανακατεύουμε καλά.
  • Βήμα 4: Αλείφουμε με το ελαιόλαδο ένα ταψί και, με τη βοήθεια ενός κουταλιού, σχηματίζουμε τις μπουκιές σπανακόπιτας, φροντίζοντας να έχουν ίδιο μέγεθος για να ψηθούν ομοιόμορφα.
  • Βήμα 5: Πασπαλίζουμε τις μπουκιές με το σουσάμι.
  • Βήμα 6: Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C, στις αντιστάσεις, για 25-30 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.

Διατροφική αξία ανά μπουκιά

  • Ενέργεια: 52 kcal
  • Υδατάνθρακες: 14,7 γρ.
  • Πρωτεΐνη: 8,4 γρ.
  • Λιπαρά: 2,8 γρ.
  • Κορεσμένα λιπαρά: 1 γρ.

*Η φωτογραφία έχει δημιουργηθεί με AI

Related posts

Οι καλύτερες λύσεις για να καταπολεμήσεις τους μαύρους κύκλους

xristiana

Πώς λειτουργεί ο εγκέφαλος: Μύθος οι διαφορές αριστερού και δεξιού ημισφαιρίου

xristiana

«Κατασκηνώσεις ΑμεΑ» Του Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης

xristiana