21/6/2025
Υλικά
- 1 κιλό μοσχαράκι σε μερίδες
- 4 πατάτες, σε κύβους
- 4 καρότα, σε κύβους
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 1/2 κ. γλ. σκόνη ζωμού βοδινού κρέατος
- 880 γρ. ντομάτα σε κύβους
- 2 κ. γλ. σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1/2 φλ. τσαγιού κόκκινο κρασί
- 1 1/2 φλ. τσαγιού νερό
- 2 στελέχη σέλινου ψιλοκομμένα
- 1/2 κ. γλ. καρύκευμα για όλες τις χρήσεις
- 1/4 κ. γλ. καρύκευμα πιπέρι λεμονιού
- 1 πρέζα αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
- Σοτάρετε το κρέας μέχρι να ροδίσει.
- Αφαιρέστε από την κατσαρόλα και προσθέστε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα λαχανικά.
- Σοτάρετε μέχρι να μαραθούν και επαναφέρετε το κρέας στην κατσαρόλα.
- Προσθέστε τις ντομάτες σε κύβους, το κρασί και τα μπαχαρικά, ανακατέψτε και σιγομαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσει το κρέας, περίπου 1,5- 2 ώρες.
- Προσθέστε λίγο νερό και καλαμποκάλευρο για να δέσει η σάλτσα, αν χρειάζεται.
- Σερβίρετε με τραγανό ψωμί.
Πηγή: https://www.newsbeast.gr