ΚεντρικήΜαγειρική

Χαλούμι με αβοκάντο

1/6/2025

Υλικά (1 μερίδα)

  • 40 γρ. χαλούμι
  • ¼ αβοκάντο
  • 3-4 ντοματίνια, ψιλοκομμένα
  • 1 βραστό αβγό (ιδανικά μελάτο)
  • λίγο φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού
  • λίγες σταγόνες μέλι
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  • Βήμα 1: Ψήνουμε το χαλούμι σε αντικολλητικό τηγάνι, σε δυνατή φωτιά, για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσει.
  • Βήμα 2: Παράλληλα, βράζουμε το αβγό για 4-5 λεπτά, ώστε ο κρόκος να παραμείνει μελάτος.
  • Βήμα 3: Πολτοποιούμε το αβοκάντο με ένα πιρούνι και το ανακατεύουμε με το λεμόνι, τον μαϊντανό, τα ψιλοκομμένα ντοματίνια και αλατοπίπερο.
  • Βήμα 4: Σερβίρουμε βάζοντας στη βάση του πιάτου το ψημένο χαλούμι, από πάνω την αλοιφή αβοκάντο, το βραστό αβγό κομμένο στη μέση και, τέλος, λίγες σταγόνες μέλι για γευστική αντίθεση.

Πηγή: https://www.newsbeast.gr

Related posts

Κρεμώδης σκιά ματιών: Πώς θα την εφαρμόσεις like a pro

xristiana

Ο Δήμος Παπάγου-Χολαργού και ο Σύλλογος Γονέων «Το Εργαστήρι» διοργανώνουν μια ξεχωριστή Χριστουγεννιάτικη βραδιά

xristiana

Η ιστορία του Συλλόγου Αποφοίτων Φιλοσοφικής Σχολής Α.Π.Θ. ¨Φιλόλογος¨»

xristiana