1/6/2025
Υλικά (1 μερίδα)
- 40 γρ. χαλούμι
- ¼ αβοκάντο
- 3-4 ντοματίνια, ψιλοκομμένα
- 1 βραστό αβγό (ιδανικά μελάτο)
- λίγο φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού
- λίγες σταγόνες μέλι
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Βήμα 1: Ψήνουμε το χαλούμι σε αντικολλητικό τηγάνι, σε δυνατή φωτιά, για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσει.
- Βήμα 2: Παράλληλα, βράζουμε το αβγό για 4-5 λεπτά, ώστε ο κρόκος να παραμείνει μελάτος.
- Βήμα 3: Πολτοποιούμε το αβοκάντο με ένα πιρούνι και το ανακατεύουμε με το λεμόνι, τον μαϊντανό, τα ψιλοκομμένα ντοματίνια και αλατοπίπερο.
- Βήμα 4: Σερβίρουμε βάζοντας στη βάση του πιάτου το ψημένο χαλούμι, από πάνω την αλοιφή αβοκάντο, το βραστό αβγό κομμένο στη μέση και, τέλος, λίγες σταγόνες μέλι για γευστική αντίθεση.
Πηγή: https://www.newsbeast.gr