ΚεντρικήΜαγειρική

Κέικ με ρικότα και λεμόνι

27/3/2025

Υλικά

  • 300 γρ. ρικότα
  • 70 γρ. στέβια ή 100 γρ. ζάχαρη
  • 3 αυγά
  • 65 γρ. κορν φλάουρ
  • Το ξύσμα και το χυμό μισού λεμονιού

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς και στρώστε μία λαδόκολλα σε μία φόρμα για κέικ.
  2. Ξεκινήστε χωρίζοντας τα αυγά. Χτυπήστε τους κρόκους των αυγών με τη ζάχαρη σε ένα μπολ μέχρι να αφρατέψουν.
  3. Προσθέστε το ξύσμα και το χυμό λεμονιού και ανακατέψτε καλά.
  4. Ρίξτε στο μείγμα τη ρικότα και συνεχίστε το ανακάτεμα μέχρι να ενωθούν καλά όλα τα υλικά.
  5. Προσθέστε το κορν φλάουρ και ανακατέψτε καλά μέχρι να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν σβώλοι.
  6. Χτυπήστε τα ασπράδια των αυγών σε ένα ξεχωριστό, καθαρό, στεγνό μπολ μέχρι να γίνουν σκληρά και προσθέστε τα απαλά στο μείγμα.
  7. Αδειάστε το μείγμα στη φόρμα και ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 35 λεπτά ή περισσότερο στους 170 βαθμούς.

Πηγή: https://www.newsbeast.gr

Related posts

Δελτίο καλών ειδήσεων

xristiana

5 ιδέες για να υιoθετήσεις την butter yellow απόχρωση στο μανικιούρ σου

xristiana

ΠΑΜΑΚ-Επιστημονικό Συνέδριο: «Διαταραχές Φάσματος Αυτισμού: Από Την Αξιολόγηση Στην Παρέμβαση»

xristiana