2\3\2025
Υλικά (4 μερίδες)
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδου πολτοποιημένη
- 1 καρότο ψιλοκομμένο
- 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
- 180-200 γρ. τραχανά
- 3 χούφτες φρέσκο σπανάκι
- 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 80 γρ. φέτα θρυμματισμένη με χαμηλά λιπαρά
- νερό για το βράσιμο
Εκτέλεση
- Βήμα 1: Μαγειρεύουμε όλα τα ψιλοκομμένα λαχανικά στο λάδι, για λίγα λεπτά σε μέτρια φωτιά.
- Βήμα 2: Προσθέτουμε τον πελτέ και ανακατεύουμε για να μην κολλήσουν τα υλικά μας.
- Βήμα 3: Προσθέτουμε τον τραχανά, αλάτι και πιπέρι. Καλύπτουμε με νερό τον τραχανά και τα λαχανικά.
- Βήμα 4: Αφήνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να βράσει. Δοκιμάζουμε κι αν δούμε ότι ο τραχανάς «κρατάει» λίγο ακόμη, προσθέτουμε λίγο νερό.
- Βήμα 5: 1 λεπτό πριν αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το σπανάκι και τη φέτα, και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις για να μην διαλυθεί το τυρί.
- Βήμα 6: Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και απολαμβάνουμε με έξτρα πιπέρι και λίγες σταγόνες ελαιόλαδο.
Πηγή: https://www.newsbeast.gr