ΚεντρικήΜαγειρική

Σούπα κολοκύθας

11\3\2025

Υλικά (4 μερίδες)

  • 800 γρ. κολοκύθα (το 1/4 μιας μεγάλης κολοκύθας ή το 1/2 μιας butternut squash), κομμένη σε μεγάλα κομμάτια
  • 1 κρεμμύδι ξερό κομμένο στα 4
  • 1 πράσο σε μεγάλες ροδέλες
  • 1 κ.γ. κουρκουμά
  • 1/2 κ.γ καπνιστή πάπρικα
  • 1 κ.γ. τζίντζερ σκόνη ή περίπου 15g φρέσκο τζίντζερ τριμμένο φρέσκο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • 1 lt νερό
  • 1 κύβο λαχανικών χωρίς συντηρητικά
  • 300 ml γάλα φυτικό χωρίς ζάχαρη (καρύδα/αμύγδαλο)
  • 1 μικρή κονσέρβα κρέμα καρύδας

Εκτέλεση

  • Βήμα 1: Βάζουμε όλα τα λαχανικά και τα καρυκεύματα (αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, κουρκουμά, μοσχοκάρυδο) στην κατσαρόλα σε μεγάλα κομμάτια με το λάδι για 4-5’, σε μέτρια φωτιά.
  • Βήμα 2: Προσθέτουμε το νερό μαζί με τον κύβο και αφήνουμε τα λαχανικά να βράσουν μέχρι τα κομμάτια της κολοκύθας να μαλακώσουν εντελώς (χρειάζονται 20-25’).
  • Βήμα 3: Προσθέτουμε το γάλα και την κρέμα καρύδας, συνεχίζοντας το βράσιμο για λίγα λεπτά.
  • Βήμα 4: Πολτοποιούμε τη σούπα με ένα ραβδομπλέντερ και είναι έτοιμη!

Πηγή: https://www.newsbeast.gr….

Related posts

Τα «πράσινα» καύσιμα που θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερη ζημιά στον πλανήτη

xristiana

Ο Δήμος Ασπροπύργου Ενισχύει Τους Οικονομικά Αδύναμους Φοιτητές

xristiana

Δελτίο ειδήσεων 7/6

xristiana