ΚεντρικήΜαγειρική

Σούπα κολοκύθας

11\3\2025

Υλικά (4 μερίδες)

  • 800 γρ. κολοκύθα (το 1/4 μιας μεγάλης κολοκύθας ή το 1/2 μιας butternut squash), κομμένη σε μεγάλα κομμάτια
  • 1 κρεμμύδι ξερό κομμένο στα 4
  • 1 πράσο σε μεγάλες ροδέλες
  • 1 κ.γ. κουρκουμά
  • 1/2 κ.γ καπνιστή πάπρικα
  • 1 κ.γ. τζίντζερ σκόνη ή περίπου 15g φρέσκο τζίντζερ τριμμένο φρέσκο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • 1 lt νερό
  • 1 κύβο λαχανικών χωρίς συντηρητικά
  • 300 ml γάλα φυτικό χωρίς ζάχαρη (καρύδα/αμύγδαλο)
  • 1 μικρή κονσέρβα κρέμα καρύδας

Εκτέλεση

  • Βήμα 1: Βάζουμε όλα τα λαχανικά και τα καρυκεύματα (αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, κουρκουμά, μοσχοκάρυδο) στην κατσαρόλα σε μεγάλα κομμάτια με το λάδι για 4-5’, σε μέτρια φωτιά.
  • Βήμα 2: Προσθέτουμε το νερό μαζί με τον κύβο και αφήνουμε τα λαχανικά να βράσουν μέχρι τα κομμάτια της κολοκύθας να μαλακώσουν εντελώς (χρειάζονται 20-25’).
  • Βήμα 3: Προσθέτουμε το γάλα και την κρέμα καρύδας, συνεχίζοντας το βράσιμο για λίγα λεπτά.
  • Βήμα 4: Πολτοποιούμε τη σούπα με ένα ραβδομπλέντερ και είναι έτοιμη!

Πηγή: https://www.newsbeast.gr….

Related posts

Ημερίδα Για Την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας Διοργανώνει Ο Δήμος Περιστερίου

xristiana

Όλοι οι τρόποι με τους οποίους μπορείς να κάνεις τα μαλλιά σου μπούκλες χωρίς θερμότητα

xristiana

12 ερωτήσεις για καλύτερη υγεία του εγκεφάλου από την Αμερικανική Ακαδημία Νευρολογίας

xristiana