ΚεντρικήΜαγειρική

Νιόκι με κρεμώδη σάλτσα μοτσαρέλας

11/11/2024

Υλικά

  • 500 γρ. νιόκι
  • 2 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1/2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
  • Αλάτι και πιπέρι, ανάλογα με τη γεύση
  • 1/2 φλ. τσαγιού παρμεζάνα, τριμμένη
  • 150 γρ. φρέσκια μοτσαρέλα, κομμένη σε φέτες ή σχισμένη σε μικρότερα κομμάτια
  • 2 κ. σ. βούτυρο
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τριμμένη παρμεζάνα για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  1. Μαγειρέψτε τα νιόκι σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία.
  2. Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέστε το σκόρδο. Μαγειρέψτε για 2 λεπτά ή μέχρι να αρωματιστεί, ανακατεύοντας συχνά.
  3. Προσθέστε την κρέμα γάλακτος, αλάτι και πιπέρι ανάλογα με τη γεύση και ανακατεύετε περιστασιακά μέχρι να αρχίσει να πήζει.
  4. Προσθέστε τα μαγειρεμένα νιόκι, την παρμεζάνα και τη μοτσαρέλα. Ανακατεύετε μέχρι να λιώσει το τυρί και να πήξει η σάλτσα.
  5. Προσθέστε το βούτυρο και ανακατέψτε για να δώσετε στη σάλτσα ένα εκπληκτικά αρωματικό φινίρισμα.
  6. Σερβίρετε αμέσως και απολαύστε με περισσότερη παρμεζάνα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Πηγή: https://www.newsbeast.gr

Related posts

“Κρυφές ιστορίες διασποράς” : Δωρεάν θεματική παρουσίαση στο Μουσείο Ακρόπολης για άγνωστες ελληνικές αρχαιότητες διασκορπισμένες σε διάφορα ευρωπαϊκά Μουσεία

xristiana

Φαγούρα, πρησμένα πόδια και απώλεια όρεξης: Σημάδια προβλήματος σε σημαντικό όργανο – Ποια είναι τα υπόλοιπα

xristiana

Ισλανδία: Νεκρή από αστυνομικά πυρά σπάνια πολική αρκούδα

xristiana