ΚεντρικήΚοινωνικά

Ανοιχτή πρόσκληση – βιωματικό εργαστήρι φιλαναγνωσίας για την αποδοχή και τον αλληλοσεβασμό στο σχολείο και την κοινότητα

30/9/2024

Το Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο προσκαλεί εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης να δηλώσουν συμμετοχή στο βιωματικό εργαστήριο φιλαναγνωσίας για την αποδοχή και τον αλληλοσεβασμό στο σχολείο και στην κοινότητα, που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2024.

Το βιωματικό αυτό εργαστήριο θέτει στο επίκεντρό του τρία βιβλία της Αλεξάνδρας Μητσιάλη (Θέλω να σας πω την αλήθεια, Το υπόσχομαι, Με λένε Νιλουφέρ (εκδ. Πατάκη)). Τα βιβλία αυτά συνιστούν μια τριλογία, θέμα της οποίας είναι οι ποικίλες διαφορετικές ταυτότητες και η αντιμετώπισή τους στο σχολείο και στην κοινωνία.

Στόχος του εργαστηρίου είναι η αξιοποίηση τεχνικών του εκπαιδευτικού δράματος, της δημιουργικής γραφής, η χρησιμοποίηση διαθεματικών εργασιών και παιχνιδιών προφορικών και γραπτών σε ένα συνεκτικό σύνολο, έτσι ώστε οι εκπαιδευτικοί να μπορούν να επεξεργαστούν κριτικά θέματα, όπως η αίσθηση του να είσαι ξένος, η φιλία, η ενσυναίσθηση, η παιδική εργασία, η ενδοσχολική βία.

Με το εκπαιδευτικό υλικό που θα έχουν βιωματικά προσεγγίσει οι εκπαιδευτικοί θα είναι σε θέση να οργανώσουν έναν ολοκληρωμένο κύκλο φιλαναγνωσίας στην τάξη ακόμα και για μια ολόκληρη σχολική χρονιά. (Το υλικό αυτό θα τους δοθεί έντυπα στο τέλος του εργαστηρίου).

Το βιωματικό αυτό εργαστήρι θα υλοποιηθεί από την ίδια τη συγγραφέα, με ώρα έναρξης 17:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Βαφοπουλείου Πνευματικού Κέντρου (Γ. Βαφόπουλου 3-5, 4ος όροφος), χωρίς οικονομική επιβάρυνση.

Διάρκεια: τρεις ώρες.

Αριθμός Ατόμων: 30.

Οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί μπορούν να δηλώσουν δηλώσουν συμμετοχή στην πλατφόρμα: https://opengov.thessaloniki.gr/opengov/eservices/vafo/list.php.

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Περισσότερες πληροφορίες: Γεωργία Καρυπίδου, g.karypidou@thessaloniki.gr, τηλ. 2313318699.

Related posts

Παναγής Τσαλδάρης

xristiana

Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη: Πασχαλινό εργαστήρι για παιδιά

xristiana

ΥΠΕΝ: Πώς «κουρεύεται» μεγάλο αιολικό project στη Ροδόπη

xristiana